Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sondajele n-arată bine: coaliția ia în calcul candidați separați la Primăria Capitalei

Cele două partide, PSD și PNL, ar putea avea candidați separați la Primăria București. După ședința de luni, o altă discuție a coaliției referitoare la acest subiect a fost programată pentru joi, când ar putea fi luată și o hotărâre finală, a precizat Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, la Euronews România.

Coaliția PSD-PNL ia în calcul candidați separați la Primăria Capitalei

Liderii coaliției au dificultăți în a lua o decizie în privința propunerii pentru Primăria Capitalei. Neavând propriul candidat - nici PNL și nici PSD - la Primăria București, electoratul celor două partide riscă să migreze către alte formațiuni politice, ca o „sancțiune” a scenariului candidatului comun. Drept urmare, după ce au analizat rezultatele unor sondaje, PSD și PNL iau în calcul inclusiv scenariul candidaturilor separate.

Coaliția ar putea decide, joi, ca PSD și PNL să aibă fiecare câte un candidat la alegerile pentru Primăria Capitalei, a precizat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, pentru Euronews România.

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Astăzi ne-am uitat pe sondaje, iar lucrurile sunt destul de complicate pentru că și peisajul electoral e destul de complicat în București și atunci, văzând cifrele, surprinzătoare la un moment, dar oamenii gândesc altfel în ceea ce privește administrarea locală, candidatul oricărei părți din coaliție nu reușea să mobilizeze restul electoratului din partea cealaltă și, atunci, direcția pe care ne gândim foarte serios să mergem este ca fiecare partid să meargă pe candidatul propriu. O decizie finală cred că se va lua joi, după ce vom avea o analiză pe cifrele astea și sondajele pe sectoare”.

PSD București a anunțat deja că o susține pe Gabriela Firea pentru a candida la Primăria Capitalei la alegerile locale 2024. Anunțul a fost făcut chiar de ea, într-o postare în mediul online.

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „În acest moment, Gabriela Firea este cel mai bine poziționată pentru această cursă. Dacă vom merge pe această direcție, cred că dumneai va fi candidatura. Joi, ar trebui să decidem dacă mergem cu candidați separați sau comuni pentru că vor veni și sondajele de care vă spuneam. Trebuie să ne grăbim, timpul nu joacă în favoarea noastră, dar trebuie să fim și foarte atenți pentru că, repet, e un peisaj foarte complicat. E un an atipic 2024 și trebuie să îl tratăm cu foarte mare grijă”.

Și primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a transmis că va candida la Primăria București.

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Îl avem și noi măsurat pe domnul Piedone, într-adevăr, este pe locuri fruntașe. Dumnealui a spus foarte clar că dorește să candideze. În contextul ăsta complicat, și cu Nicușor Dan, care a făcut numai nefăcute pe la Capitală, văd că mai are niște susținători, cu domnul Popescu Piedone, deci lucrurile sunt complicate și decizia pe care o vom lua în coaliție va trebui să fie foarte bine cântărită”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE