Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Undă verde la sondaje pentru Primăria Capitalei. Burduja, Firea, Băluță și Lupescu vor fi testați în sondaje

Update: Coaliția a comandat deja sondajele pentru stabilirea candidaților la Primăria Capitalei și la câteva primării de sectoare.

O simplă formalitate, susțin surse PSD-PNL, în condițiile în care deja s-ar fi trasat cine va da aspirantul pentru cea mai importantă primărie din țară.

Vor fi mai multe sondaje concomitent, PSD și PNL au comandat câte un sondaj fiecare. Sondajul comun va măsura intențiile de vot ale populației pentru o serie de membri PSD și PNL.

Potrivit informațiilor Euronews, în acest sondaj comun vor fi măsurați Sebastian Burduja, dar și fostul fotbalist Ionuț Lupescu.

Burduja ar avea alte obiective politice, cum ar fi o candidatură la Parlamentul European, nu este exclus să fie măsurat și pentru această calitate, în timp ce din zona social-democrată vor fi măsurați Gabriela Firea, dar și primarul Sectorului 4 Daniel Băluță.

Sursele spun că mai degrabă am putea vedea un candidat comun din zona PNL, psoibil Sebastian Burduja, dar există o serie de complicații pentru că în momentul de față există un anumit grad de respingere din partea electoratului social-democrat din București, dar și a celui liberal, față de acest scenariu.

Până atunci, Sectoarele 1 și 2, pentru că până în acest moment doar aici sunt stabilite opțiunile, vor fi măsurați la Sectorul 1 George Tuță și Stelian Bujduveanu, din partea PNL în timp ce din zona PSD vor fi măsurați pentru aceeași candidatură actualul șef ASF Alexandru Petrescu, dar și un manager de spital în persoana lui Narcis Copcă.

Pentru Sectorul 2, liberalii vor măsura intențiile de vot pentru Monica Anisie, iar PSD aruncă în cursa sondajelor pe Radu Hopincă și Dan Cristian Popescu.

Știrea inițială: Coaliția PSD și PNL decide astăzi care dintre membrii de partid vor fi testați în sondaje, în vederea stabilirii candidatului comun la primăria București. Potrivit unor surse liberale, trei membri PNL și trei ai PSD vor fi incluși în aceste testări.

Candidatul comun al coaliției PSD-PNL pentru Primăria Capitalei

Singurele persoane despre care știm sigur, deocamdată, că vor intra în această cursă sunt Sebastian Burduja de la PNL și Gabriela Firea de la PSD, pentru care organizația București și-a arătat sprijinul săptămâna trecută.

Într-un interviu acordat Euronews, premierul Marcel Ciolacu a declarat că Gabriela Firea are cele mai mari șanse să-l învingă pe actualul primar general, Nicușor Dan.

Pe de altă parte Nicușor Dan, a spus că "e neserios să faci un proiect pentru București în trei luni sau două luni". Edilul se referă la timpul rămas până la alegerile locale, care vor avea loc pe 9 iunie, comasate cu cele europarlamentare.

În ultimul sondaj CURS, Nicușor Dan este văzut favorit la un nou mandat, cu un procent de 36%, iar Gabriela Firea ar avea 33%.

Totodată, alegătorii din București ar prefera un candidat independent, cu 55%, față de un membru de partid, cu 36%, conform altui sondajul ISNCOP.

În același timp, PSD a precizat că, pentru alegerile europarlamentare, lista comună va fi deschisă de "o doamnă independentă", susținută de PSD, însă persoana respectivă încă nu a fost determinată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE