Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Somon contaminat cu Listeria, retras din magazine. Clienții care l-au cumpărat pot primi banii înapoi

Un mare lanț de magazine retrage de pe piață mai multe loturi de file de somon norvegian, produs de Ocean Fish, din cauza contaminării cu bacteria care cauzează listerioza.

Potrivit unui anunț postat pe siteul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru siguranța Alimentelor, Carrefour retrage și recheamă de la consumatori sortimentele file somon norvegian afumat de 200 de grame si file somon norvegian afumat, feliat, de 100 de grame, din 15 loturi.

Persoanele care au aceste produse sunt sfătuite să le distrugă sau să le ducă înapoi la magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea va fi returnată, fără prezentarea bonului fiscal. Reprezentanții retailerului recomandă tuturor celor care au consumat aceste tipuri de somon, și care au febră sau dureri de cap, să consulte medicul.

Somon contaminat cu bacteria care cauzează listerioza, retras din magazinele Carrefour. Cum poți primi banii înapoi

”Se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. Femeile însărcinate, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome.

Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni”, se arată într-un comunicat emis de compania Carrefour.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE