Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șoferii din Arad folosesc legitimații de handicap, falsificate, ca să nu mai plătească 2 lei parcarea, transmit autoritățile

Aproximativ jumătate dintre autoturismele parcate în zona centrală a municipiului Arad folosesc carduri speciale pentru persoane cu handicap, susțin autoritățile, care vor să pună capăt fenomenului. Legitimația îi scuteşte pe şoferi de plata taxei de parcare, care costă, oricum, o nimica toată.

Viceprimar: „Tu, om sănătos, să te foloseşti de o legitimaţie de handicap ca să nu plăteşti 2 lei parcarea. E rușinos”

Mașini de lux, mașini sport, mașini ale unor oameni sănătoși care folosesc legitimaţie de handicap doar ca să nu plătească câțiva lei parcarea, susțin autoritățile locale.

„Este ruşinos, absolut jenant, tu, om sănătos, să te foloseşti de o legitimaţie de handicap ca să nu plăteşti 2 lei parcarea. Am solicitat Poliţiei Locale să verifice valabilitatea tuturor legitimaţiilor”, a spus viceprimarul, Lazăr Faur, potrivit Agerpres.

Autoritățile au numărat exact: din 250 de autoturisme parcate, 111 aveau postată pe parbriz o legitimaţie specială pentru persoane cu handicap.

Cel mai probabil, unii dintre posesorii de drept ai legitimaţiilor le-ar fi copiat şi le-au pus pe mai multe maşini ale membrilor familiei, în timp ce alţii ar fi falsificat ecusoanele, se gândesc autoritățile, care vor să elimine, evident, fenomenul.

În centrul Aradului, unde se află sediile multor instituţii publice, se găsesc greu locuri de parcare libere în timpul zilei. Toate parcările sunt cu taxă, iar o oră costă 2 lei dacă se scoate tichet de la parcometre şi 2,59 lei dacă se achită prin aplicaţii online, dar nu există posibilitatea achiziţiei de abonamente. Viceprimarul a mai spus că se ia în considerare schimbarea regulamentul de funcţionare a parcărilor cu plată, iar scutirea de la taxă a persoanelor cu handicap să se facă doar pentru locurile marcate şi destinate lor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE