Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simona Halep nu apare în agenda de audieri a TAS. Fostul lider WTA a făcut apel în scandalul de dopaj

Pe site-ul oficial, Simona Halep nu figurează pe această listă, după ce a primit o suspendare de patru ani din lumea tenisului, din cauza scandalului de dopaj în care este implicată.

Fostul numărul unu mondial nu apare pe agenda oficială a TAS, deși sportiva a făcut apel, la data de 24 octombrie, împotriva deciziei ITIA (Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului) de a sta deoparte de tenis în următorii patru ani. Astfel, românca în vârstă de 32 de ani va aștepta cel puțin patru luni sau până la șase ani ca situația sa să fie analizată de către curtea de arbitraj.

“TAS a înregistrat apelul formulat de jucătoarea română de tenis Simona Halep împotriva deciziei pronunțate de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) pe data de 22 septembrie 2023, în cadrul căreia a fost găsită vinovată pentru încălcarea regulamentului anti-doping și sancționată cu o suspendare de 4 ani, începută pe 7 octombrie 2022, precum și anularea tuturor rezultatelor obținute în perioada 29 august – 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea de medalii, titluri, puncte în clasament și bani.

În apelul formulat către TAS, sportiva cere ca decizia dată de ITIA să fie ignorată și ca sancțiunea să-i fie redusă. Procedurile de la Curtea de Arbitraj Sportiv au început și, în conformitate cu codul intern și cu regulile care guvernează Tribunalul, părțile vor face schimb de documente și se constituie completul care va judeca acest caz.

Odată constituit, completul de judecată va comunica instrucțiunile procedurale, inclusiv pentru stabilirea unei audieri. După audiere, completul de judecată va delibera și va emite o hotărâre care va conține decizia și motivele acesteia. În acest moment, nu este posibil să estimăm un termen pentru când va fi dată decizia. Decizia dată de completul de judecată de la TAS va fi definitivă și executorie. Părțile vor putea face apel la Tribunalul Federal Elvețian în termen de 30 de zile”, a transmis TAS într-un comunicat, pe 24 octombrie.

Simona Halep a fost testată pozitiv cu substanța interzisă roxadustat, în timpul turneului US Open 2022, încălcând astfel regulamentul antidoping. Drept urmare, ITIA a decis ca sportiva să fie suspendată din tenis pe o perioadă de patru ani și să se reîntoarcă pe teren în anul 2026.

“Sunt foarte recunoscătoare pentru susţinerea pe care am primit-o din partea familiei, a prietenilor, fanilor tenisului din întreaga lume. Intenţionez să fac apel împotriva acestei decizii la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi să urmez toate căile legale împotriva companiei producătoare a suplimentelor în cauză", a scris jucătoarea, în mediul online, după ce a aflat decizia sa de suspendare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE