Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simona Halep, mesaj în prima zi din 2024: „Tot ce se întâmplă se întâmplă cu un motiv”

Simona Halep și-a început prima zi din an cu o urare prin intermediul rețelelor sociale. Fostul număr unu WTA a transmis, printr-un Story, că îi mulțumește anului 2023 și abia așteaptă să vadă ce-i pregătește 2024.

Simona Halep, mesaj în prima zi a anului 2024

"Am puterea să spun: Mulţumesc 2023!! Tot ce se întâmplă, se întâmplă cu un motiv şi nu ţi se întâmplă ţie, ci pentru tine. 2024, abia aştept să te întâlnesc", a scris campioana la tenis pe social media.

În 2023, Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj, cazul ei urmând să fie analizat de TAS în perioada 7-9 februarie 2024.

VEZI GALERIA
8 imagini

Simona Halep, sprijinită de fani

Într-un interviu acordat Euronews, cu două luni înainte de audierea la TAS, Simona Halep a vorbit despre sprijinul pe care l-a primit de la fani, dar și de la jucători din circuitul de tenis (unii chiar adversari ai sportivei), după izbucnirea cazului de dopaj.

”Sprijinul este uimitor. Fanii care mă sprijină necondiționat înseamnă foarte mult pentru mine. Este extraordinar să-i văd pe oameni. Chiar dacă eu trec prin cel mai greu moment din viața mea, ca sportiv, știu că sunt curată. Am primit mii de mesaje, mesaje bune, iar cel mai important lucru este că niciodată nimeni nu mi-a spus ceva negativ. Deci toate mesajele au fost pozitive, iar asta mi-a dat puterea să continui să lupt în fiecare zi, să am numele curat și să arăt că nu am făcut nimic rău.

Și adversarii și-au arătat sprijinul și apreciez foarte mult, pentru că înseamnă foarte mult pentru mine. Concurăm pe teren, dar când ești în cea mai grea situație, îți sunt alături și te sprijină. La fel și jucătorii legendari. Am primim atât de mult sprijin din partea legendelor tenisului, care au vorbit public despre mine. Înseamnă foarte mult, mă sprijină total, este minunat, extraordinar. Totul mă ajută să rămân puternică în aceste vremuri dificile și să lupt ca să-mi curăț numele”, a spus Simona Halep, în interviul acordat jurnalistului Euronews, Tokunbo Salako.

Ion Țiriac îi ia apărarea Simonei Halep în cazul dopajului

Într-un interviu exclusiv, acordat Euronews România, fostul mare tenismen Ion Țiriac afirmă că decizia este profund nedreaptă și că ar fi trebuit să vizeze, în primul rând, staff-ul tehnic al jucătoarei. 

Ion Țiriac: "În 2010, când eram președinte al Comitetului Olimpic, eram în bun prieten cu Samaranch, președintele CIO de la acea vreme. Samaranch m-a ales să fiu printre cinci băieți care trebuiau să construiască în sfârșit WADA, organizația anti-doping. Dopingul nu este o problemă de sport. Este o problemă socială. Drogul este o problemă socială. Trebuie să fie rezolvată de politicieni în primul rând, nu în sport și așa mai departe. Despre Halep, vă rog, lăsați… O cunosc puțin pe Halep.

Nu-mi spuneți că o jucătoare de tenis, de 32 de ani, care are vineri rezultat negativ, este pozitiv luni cu 0,02 dintr-o substanță care este sau nu este… Și așteaptă de un an și jumătate să vadă ce este? Invenții. Nu este doar rezultatul pozitiv. Se uită la analizele ei de sânge. Când? În iulie anul trecut. Scuzați-mă, dar ce ai făcut timp de nouă luni, șase luni? Vii azi cu chestia aia. Deci, privește în urmă și spune, cine acoperă ce?

Halep a făcut o singură greșeală. În momentul în care cineva zice ceva, ea trebuia să spună, «Nu vorbiți cu mine, vorbiți cu echipa mea». Ei sunt cei care îi dau de băut pe teren când se antrenează și orice altceva. De la 15 ani, până la 32, a făcut 1.555 de teste.

Citește interviul integral.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE