Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV. Planul Simonei Halep în cazul unui verdict pozitiv la TAS. ”Este visul meu”

Simona Halep va fi audiată la TAS în luna februarie, în cazul de dopaj pentru care a primit o suspendare de patru ani din partea ITIA. Jucătoarea de tenis, de două ori câștigătoare de Grand Slam, speră într-un verdict pozitiv și promite că se va întoarce pe circuit, dacă sentința îi va fi favorabilă.

Planul Simonei Halep, dacă decizia TAS va fi în favoarea ei, este să se întoarcă la Paris, oraș care găzduiește în 2024 Jocurile Olimpice de Vară și anual turneul Roland Garros.

Simona Halep: ”Paris este orașul meu de vis”

Declarațiile au fost făcute de Simona Halep într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Euronews.

Tokunbo Salako, Euronews: Dacă privim spre viitor, iar hotărârea Curții de Arbitraj Sportiv este în favoarea ta, te vei întoarce aici, la Paris? Poate pentru Jocurile Olimpice?

Simona Halep: Desigur. Este visul meu. Știu că nu sunt șanse mari, dar visez, pentru că Parisul este orașul meu de vis. Am câștigat Roland-Garros aici când eram junioară, așa că totul a început foarte devreme și ar fi extraordinar să mă întorc pe teren, indiferent de situație. Tot ce-mi doresc este să fiu pe teren pentru că acolo este locul meu și simt că vreau să o fac din nou.

  • Simona Halep nu a participat la nicio ediție a Jocurilor Olimpice de Vară. În 2016, sportiva a anunțat că nu va merge la Rio de Janeiro, din cauza pericolului constituit de virusul Zika. Iar în 2021, Halep a renunțat la participarea la Jocurile Olimpice din Tokyo, din cauza unei accidentări la picior.

Simona Halep: ”Dacă vor fi patru ani, probabil va fi sfârșitul carierei mele”

În interviul pe care Simona Halep i l-a acordat la Paris jurnalistului Euronews, Tokunbo Salako, sportiva a vorbit și despre posibilitatea ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv să mențină sancțiunea dictată de ITIA.

”Patru ani înseamnă mult la vârsta mea, cel puțin. Iar pentru un sportiv care a făcut timp de 25 de ani în fiecare zi acest lucru și și-a dedicat viața tenisului și sportului, nu știu cum va fi, dar este catastrofal. Dacă vor fi patru ani nu știu cum mă voi descurca. Probabil că va fi sfârșitul carierei mele. Da. Și pentru ceva ce nu am făcut și nu este din vina mea, este și mai catastrofal.”, a spus Simona Halep.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE