Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful ISU Prahova a demisionat după incendiul de la Ferma Dacilor, ”pentru a nu exista suspiciuni în ceea ce privește ancheta”

Șeful ISU Prahova, colonel Nicolae Tudoroiu, a demisionat din funcție, la două zile după incendiul de la Ferma Dacilor. Potrivit unei comunicări de la DSU, Tuduroiu a cerut eliberarea din funcție la solicitarea șefului DSU, Raed Arafat, ”pentru a nu exista suspiciuni în ceea ce privește ancheta aflată în derulare.”

”În același context, secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență a dispus conducerii IGSU, identificarea cât mai rapidă a doi ofițeri care să ocupe funcțiile vacante, în vederea continuării actului managerial la nivelul instituției în cauză. Totodată, în funcție de rezultatele activității de control aflată în derulare, în situația în care vor fi găsite și alte nereguli, vor fi dispuse măsuri suplimentare, în concordanță cu legislația în vigoare.”, transmite DSU.

Cu o zi în urmă, Raed Arafat a dispus demiterea șefului Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Prahova. Deși „Ferma Dacilor” funționa încă din 2013, ISU Prahova a făcut primul control abia în 2019, iar de atunci până acum nu a mai inspectat unitatea.

Șapte morți în incendiul de la Ferma Dacilor

Șapte persoane (trei copii și patru adulți) au murit în incendiul de la Ferma Dacilor, în a doua zi de Crăciun. Cele șapte victime ale incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor au fost identificate pe baza probelor ADN prelevate de la rudele acestora. Continuă căutările pentru găsirea celei de-a opta persoane date dispărute, un adult.

Între timp, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a transmis că sunt efectuate cercetări ”in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Pensiunea Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate la incendiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE