Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Durere pentru victimele incendiului de la Tohani. Trupul tatălui a trei copii este căutat în continuare

O persoană este dată în continuare dispărută în urma incendiului care a distrus complexul turistic ”Ferma Dacilor” din Tohani, județul Prahova. Este chiar tatăl a trei copii, dintre care unul a fost salvat și este în spital. Șapte victime au fost identificate până acum. Printre ele și o tânără de 20 de ani, care juca handbal în echipa CS Călărași.

În urmă cu două zile la ferma Dacilor se pregătea o petrecere privată. Turiștii care erau cazați în vila care acum este scrum fuseseră mutați în alte căsuțe din complex. În pensiunea ”Ferma Dacilor” se aflau 26 de persoane printre care patronul, copiii lui, prieteni și angajați.

Maria Magdalena Rădulescu, purtător de cuvânt IPJ Prahova: ”Până la acest moment, au fost identificate șapte dintre cele opt persoane dispărute, iar activitățile de căutare în vederea depistării celei de-a opta persoană sunt continuate de polițiștii prezenți la fața locului (...) Au fost identificate victimele pe baza probelor ADN”.

Băiatul de nouă ani al patronului se accidentase în cantonament, la hochei și nu mai putea continua antrenamentele. Așa că venise să petreacă Crăciunul cu tatăl lui. Vâlvătaia l-a prins la mansardă și nu a mai putut fi salvat.

Tot în flăcări a pierit un tată și cei doi băieți ai lui. Tatăl era șoferul patronului. Copiii rămăseseră în vilă și părintele lor a intrat după ei să îi salveze.

Unul dintre ei făcea fotbal de performanță. Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” a postat mesajul de condoleanțe. ”În aceste clipe, care țin cu sufletul la gură suflarea stelistă, suntem alături de toți cei implicați în tragicul eveniment”.

George Ogăraru, director tehnic Academia de Fotbal Steaua București: ”E o tragedie greu de închipuit, o tragedie care ne-a lovit în plex, mai ales colegii din grupa acestor copii. Cu siguranță, a șocat foarte multă lume ceea ce s-a întâmplat și felul în care s-a întâmplat.

Sper ca Matei să dorească să joace în continuare fotbal, iar noi vom fi acolo să-l ajutăm cu tot ceea ce putem. E o dramă cum greu îți poți închipui”.

Cel de-al doilea copil, tot fotbalist, era legitimat la Clubul New Stars. Antrenorul lui a scris pe Facebook: ”Nu există cuvinte să-mi arăt durerea. Un copil extraordinar, o familie exemplară, o să fii zilnic pe teren cu mine cum ai fost în ultimul an și jumătate.”

Un martor a povestit cum tatăl a încercat să îl salveze din flăcări.

Mariana Pandele, martor: ”La familia prietenă a bătut în ușă o doamnă care era de mână cu un copilaș și cu unul în brațe și a rugat-o pe doamna să țină copilul că vrea să meargă să salveze celălalt copil.

Chiar am rămas surprinsă cum a putut să vină atât de repede. Cred că a fost inerția aceea, viteza aceea în dorința de salvare a celuilalt copil. A mai venit cineva și a dus-o într-o căsuță liberă și cred că a vorbit cu soțul dumneaei și dânsul s-a dus, că mai erau copii sus la etaj...Soțul dumneaei a intrat după și am înțeles că, din păcate, nu a mai reușit să salveze nici copilul, nici dumnealui nu s-a salvat”.

Mama lor l-a salvat pe al treilea frate. Un băiat de 16 ani. Au ajuns la spital cu arsuri, dar vor supraviețui. starea lor acum este stabilă.

dr. Violeta Tănase, purtător de cuvânt și medic șef UPU Spitalul Județean de Urgență Ploiești: ”Era programată să facă o tomografie de torace pentru că ea a fost și cu intoxicație cu fum. Arsurile sunt pe suprafață mică și nu sunt foarte profunde. Evoluția este bună.

La analize se vede că este monoxid de carbon în sânge. Este încă spital, probabil că e o chestiune de zile până când să se externeze.

Este un băiat de 16 ani care a suferit o arsură pe 5% din suprafața corpului, fără probleme deosebite. A fost investigat, i s-a făcut și examen oftalmologic și pentru intoxicație cu monoxid. Analizele au ieșit în limite normale. Probabil că va fi externat peste două zile”

În continuare se caută ultima victimă. Tatăl celor doi mici fotbaliști. Deocamdată pompierii nu au reușit să-i găsească rămășițele în vila făcută scrum.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE