Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Doi frați fotbaliști și tatăl lor, printre victimele incendiului de la Ferma Dacilor, din Tohani

Printre cele șase victime ale incendiului de la Ferma Dacilor, satul Tohani, se află și doi frați fotbaliști, dispăruți alături de tatăl lor. Ei provin dintr-o familie cu trei copii, iar părinții au vrut ca băieții să facă sport.

Doi dintre ei sunt legitimați la CSA Steaua, în grupe diferite, iar celălalt frate la clubul particular ”New Stars”, care aparține foștilor fotbaliști ai Stelei, Petre Marin și Sorin Ghionea.

”Clubul Sportiv al Armatei «Steaua» este la curent cu știrile referitoare la incendiul produs în dimineața zilei de astăzi (marți, n.red), la pensiunea „Ferma Dacilor” din satul Tohani, județul Prahova.

Din nefericire, din informațiile neoficiale primite până la această oră, una dintre victimele tragicului eveniment ar fi Luca Ene, jucător legitimat la grupa Under 17 a clubului nostru. Luca se afla în vacanță pentru a petrece sărbătorile de Crăciun, alături de părinții săi și cei doi frați.

Luca, tatăl său și fratele cel mic, Petru, se află pe lista persoanelor dispărute, în timp ce mama și celălalt frate, Matei, legitimat și el la clubul nostru, sunt internați în spital pentru a primi îngrijiri medicale.

În aceste clipe grele, care țin cu sufletul la gură suflarea stelistă, suntem alături de toți cei implicați în tragicul eveniment. Asigurăm familiile celor aflați în suferință de tot sprijinul nostru”, se arată într-un comunicat emis de Steaua București.

Tatăl juniorilor, un apropiat al patronului complexului ”Ferma Dacilor”

Potrivit Gazeta Sporturilor, doi tineri fotbaliști, frații Luca Ene (16 ani) și Petru Ene (11 ani), n-au mai putut fi salvați. Tatăl lor a încercat să îi scoată din incendiu, dar și-a găsit și el sfârșitul. A reușit, în ultima clipă, să îl salveze pe Matei Ene, fratele geamăn al lui Luca. Acesta se află internat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

”Ambii părinți au încercat să-și salveze copiii. Mama, care s-a și salvat, a intrat în incendiu și a reușit să scoată unul dintre copii care este internat cu arsuri cu 7-8% din corp la spitalul «Grigore Alexandrescu». Din păcate, tatăl copiilor, în încercarea de a-și salva copiii, nu s-a mai putut salva nici măcar pe el însuși. Este una dintre victime.

Încă sunt probleme cu identificare cadavrelor. Se pare că este vorba despre cei doi copii. Unul dintre ei avea doar 11 ani, celălalt 16 ani.

Tatăl lor și el avea destul de multe legături cu sportul. Era chiar angajat al fermei respective. Era un apropiat al patronului. Știind foarte bine locul, a încercat să se ducă tocmai pentru a-și scoate copiii din mansarda cuprinsă de flăcări. Din păcate, intensitatea flăcărilor și fumul au făcut imposibilă încercarea sa. Din păcate, avem șase victime în acest moment”, a afirmat Andrei Nourescu, jurnalist Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE