Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pensiunea Ferma Dacilor nu avea nici autorizație de construire. Prefect de Prahova: ”Nu știam de existența acestei pensiuni”

Pensiunea Ferma Dacilor nu avea nici măcar autorizație de construire și că ar fi funcționat în baza unui raport de expertiză, a declarat prefectul județului Prahova, Virgil Nanu, la Euronews România. Reprezentantul Guvernului a menționat că verificarea tuturor documentelor ar urma să aibă loc miercuri.

De asemenea, prefectul Virgil Nanu a anunțat spune că vor fi demarate controale la toate pensiunile din județ și că ar putea fi nevoie de o modificare a legislației pentru ca pensiunile care funcționează fără autorizații să poată fi închise. El a mai declarat pentru Euronews că nu a putut vorbi la telefon cu Premierul Marcel Ciolacu pentru că în zonă nu este semnal.

În direct la Euronews România, prefectul județului Prahova, Virgil Nanu, a afirmat că salvatorii caută în continuare două persoane date dispărute în urma incendiului izbucnit marți dimineață la pensiunea ”Ferma Dacilor” din Tohani.

”Toată noaptea au fost căutate și ultimele două persoane. Nu au fost găsite până la această oră. Urmează în continuare să se efectueze aceste căutări astfel încât să se găsească și celelalte două victime. Este vorba despre un tânăr și un adult”, a anunțat prefectul județului Prahova.

Prefectul județului Prahova: ” Primăria nu a știut să-mi răspundă la această întrebare”

”Am făcut o primă evaluarea a documentelor. Înțeleg că nu există o autorizație de construire. Proprietarul a intrat în legalitate în baza unui raport de expertiză și a unui certificat de edificare a construcțiilor în toamna anului 2020.

Am verificat aceste documente. Urmează să vedem dacă a fost solicitată o astfel de autorizație de funcționare. Primăria nu a știut să-mi răspundă la această întrebare. Nu am intrat în posesia acelui raport de expertiză. În această dimineață o să-l solicit oficial pentru că urmează să fie analizat, să vedem clar ce presupune acel raport și ce condiții au fost impuse”, a afirmat Virgil Nanu, la Euronews România.

Întrebat dacă patronul complexului ”Ferma Dacilor” avea legătură cu angajați din cadrul ISU Prahova, cu atribuții de control, prefectul a afirmat că nu știa de existența acestei pensiuni.

”Nu știu să vă răspund cu privire la această întrebare, la această legătură între proprietar și structurile care ar fi trebuit să facă acest control. În cursul zilei de astăzi o să chem și o evaluăm toate aceste documente.

Nu știam de existența acestei pensiuni. Vreau și eu să întreb dacă autoritatea locală știa de existența acestei pensiuni, știa că sunt turiști în zona respectivă, dacă a eliberat vreo autorizație de funcționare”, a mai spus prefectul județului Prahova.

Controale la toate pensiunile din Prahova în urma incendiului devastator din Tohani

”Aș vrea să extindem aceste controale pe întreg județul Prahova să vedem dacă toate unitățile de cazare au această autorizație de securitate la incendiu sau nu.

Mai departe, vreau să vedem dacă nu au aceste autorizații, ce se întâmplă, pentru ISU vine, verifică și lasă măsuri. Nu închid unitatea. Asta este problema.

Trebuie să ajungem și la o modificare legislativă și să vedem în ce condiții putem să închidem astfel de unități”, a mai spus prefectul județului Prahova.

Întrebat dacă a discutat cu premierul Marcel Ciolacu în urma incendiului, Virgil Nanu a spus că ”în zona respectivă semnalul nu era foarte bun”, motiv pentru care nu a reușit să ia legătura cu șeful Executivului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE