Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful ANPC, ”prieten de 31 de ani” cu patronul de la Ferma Dacilor. Horia Constantinescu lăudase pensiunea în urmă cu două luni

Horia Constantinescu, președintele Autorității pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), lăuda, într-un mesaj pe Facebook postat în luna octombrie, ”Ferma Dacilor”.

Șeful ANPC spunea pe atunci despre aceasta că este o idee românească, unde se găsesc produse românești, peisaje unice și oameni minunați.

”Ferma Dacilor, idee românească, produse românești, peisaje unice și oameni minunați. Pentru idiocrați și hateri: acolo unde efortul, calitatea, ambiția și rezultatele merită promovate, o voi face, indiferent de discuțiile de doi lei, lansate în spațiul public.

Pentru idiocrați și hateri: acolo unde efortul, calitatea, ambiția și rezultatele merită promovate, o voi face, indiferent de discuțiile de doi lei, lansate în spațiul public.

Sunt prieten cu proprietarul de aproape 31 de ani. Cunosc acest proiect, încă din 2007, de când era o simplă idee. Dacă fiecare dintre noi s-ar gândi la produsele românești, măcar jumătate din cat o fac producătorii, acestea ar avea o șansă mult mai mare, în fața celor străine. Vă pot spune, cu mâna pe inimă, că jumări, ca aici, nu găsiți nicăieri, în lume. Brânzeturile sunt producție proprie, ca de altfel 99 la sută dintre produse”, spunea Constantinescu în mesajul său prin care făcea reclamă cabanei.

Reacția lui Horia Constantinescu, după ce a lăudat Ferma Dacilor

Horia Constantinescu a avut o reacție, miercuri, pe pagina sa de Facebook, după ce a promovat pensiunea Ferma Dacilor, unde şapte persoane au murit într-un incendiu.

Horia Constantinescu, președinte ANPC: “Aş fi vrut să scriu un mesaj lung legat de nenorocirea de la Mizil. Nu pot spune decât: Dumnezeu să îi ierte pe cei care au pierit în incendiu! De la ce am mâncat eu acolo şi promovarea produselor româneşti până la incendiu numai în mintea unora pot fi făcute legături. Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră atunci când mâncaţi într-un local cereţi toate autorizaţiile. A mi se transfera vina altor autorităţi numai pentru că dă bine mi se pare jenant. Mă cutremură gândul că şi la nivelul altor locaţii promovate se pot întâmpla lucruri neprevăzute şi să devin ţapul ispăşitor.

Constatinescu a adăugat că nu ştie pentru ce ar trebui să se scuze, pentru faptul că în urmă cu 30 de ani îşi făcea prieteni fără să ştie ce urmează să facă aceştia în viitor.

Horia Constantinescu: “Nu există condamnare mai mare ca aceea de a îţi îngropa propriul copil. Îmi este greu să cred că cineva ar fi putut accepta aceste riscuri expunându-şi propria familie. Nu ştiu pentru ce ar trebui să mă scuz eu?! Că în urmă cu 30 de ani îmi făceam prieteni fără să consult înainte globul de cristal şi să aflu ce urmează să facă aceştia în viaţă?! Că m-am oprit să mănânc jumări fără să iau în calcul trecutul celui care le produce?! Că am promovat un producător local şi produsele acestuia?! Ar trebui probabil construit un lagăr unde să fie trimişi toţi cei care la un moment dat au făcut tâmpenii mai mari sau mai mici!

Cornel Dinicu îşi va îngropa unul dintre copii! Este cea mai mare condamnare şi pedeapsă! Dumnezeu să îl odihnească şi să dea putere părinţilor! Tot Dumnezeu în mărinimia lui să ierte şi să-i protejeze pe toţi cei care au pierit in incendiu!”

În 2019 ISU a constat că pensiunea nu are autorizații de incendiu. Patronul a primit 6 avertismente. În 2020 a fost ultimul control.

Incendiul care a izbucnit marţi dimineaţă la Ferma Dacilor din satul Tohani a fost lichidat, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Conform sursei citate, în continuare se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative şi continuă căutarea eventualelor victime.

Cinci victime carbonizate (patru adulţi şi un copil) au fost găsite până la acest moment.De asemenea, două persoane au fost duse la spital cu arsuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE