Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șefa Trezoreriei americane a fost servită cu ciuperci halucinogene în timpul vizitei oficiale în China

Janet Yellen (77 de ani), secretar general al Trezoreriei americane, a fost servită cu ciuperci halucinogene, în timpul vizitei sale oficiale în China. Momentul a avut loc pe 8 iulie, însă abia acum a ieșit totul la iveală. Șefa Trezoreriei americane se afla la un restaurant cunoscut din China, acolo unde a comandat, după spusele sale, "o rețetă delicioasă". Aceasta a precizat că nu știa despre proprietățile acestor ciuperci, dar că nu i-a fost afectată capacitatea de discernământ.

"Eu chiar nu știam că aceste ciuperci aveau proprietăți halucinogene. Am aflat mai târziu. Dacă sunt gătite corect, ceea ce sunt sigură că s-a întâmplat la acest restaurant foarte bun, ele nu au niciun efect. Dar tuturor ne-au plăcut ciupercile și restaurantul și nimeni nu a simțit efecte adverse după ce le-am mâncat", a spus Janet Yellen, potrivit CNN.

Reacții dure după vizita lui Janet Yellen în China

Ciupercile consumate de Janet Yellen se numesc Jian shou qing. Într-o traducere brută, ar însemna "vezi mâna albastră", iar denumirea provine de la faptul că suprafața interioară a ciupercii devine albastră dacă este apăsată. Ciuperca se albăstrește și atunci când este tăiată.

Întâlnirea la care a participat Janet Yellen a provocat reacții dure în China, pe rețelele de socializare. După ce a participat la o reuniune cu persoane din Guvernul chinez, americanca a avut discuții cu șase economiste chineze, printre care și Hao Jingfang.

"Ești nu doar o trădătoare, ci și o feministă radicală", a fost una dintre reacții. De menționat că Yellen este considerată o militantă pentru drepturile femeilor în domeniul economiei. Iar în China, discrepanțele dintre femei și bărbați au crescut, în sensul care numărul femeilor în funcții importante a scăzut.

"E o persoană evident periculoasă", a fost altă reacție, cu referire la Yellen.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE