Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden reacționează după ce economia Chinei a intrat în deflație. ”Este o bombă cu ceas”

Președintele american Joe Biden a afirmat că cel mai mare adversar al Statelor Unite, China, este o ”bombă cu ceas” deoarece are probleme de natură economică și o forță de muncă îmbătrânită.

”China este o bombă cu ceas în multe privinţe", a declarat preşedintele democrat în timpul unei vizite efectuate joi în Utah, conform Agerpres.

Joe Biden a evidențiat că statul chinez se confruntă cu o rată ridicată a șomajului, iar forța de muncă este una îmbătrânita. ”China are probleme”, a afirmat liderul de la Casa Albă.

Președintele american consideră că situația cu care se confruntă China stârnește îngrijorare deoarece în momentul în care ”oamenii răi au probleme, fac lucruri rele".

Biden a făcut aceste afirmații în contextul în care economia Chinei a intrat în deflație, deaorece indicele prețurilor de consum s-a contractat în luna iulie, prima oară, în ultimii doi ani. Mai mult, încetinirea cheltuielilor pe plan intern a afectat redresarea economică a țării după pandemia COVID-19.

Biden l-a inclus pe președintele chinez Xi Jinping la categoria ”dictatorilor”

La sfârşitul lunii iunie, Joe Biden a stârnit controverse la Beijing, după ce a afirmat că președintele chinez Xi Jinping aparține categoriei ”dictatorilor”. Comentariul liderului de la Casa Albă a fost catalogat drept o ”provocare” de către diplomația chineză.

Cu toate acestea, președintele american a dat asigurări că încearcă să menţină ”o relaţie raţională cu China"

”Nu îi doresc niciun rău Chinei, doar observ”, a afirmat președintele SUA.

Washingtonul şi-a relansat recent dialogul cu China printr-o succesiune de vizite ale unor înalţi oficiali americani la Beijing, inclusiv a şefului diplomaţiei americane, Antony Blinken.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE