Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șefa Comisiei Europene, mesaj pentru cetățenii R. Moldova: Sunteți parte a familiei noastre. UE nu este completă fără voi

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut un mesaj special pentru cetățenii din Republica Moldova, Georgia, Ucraina și din țările din Balcanii de Vest, în discursul despre starea Uniunii, din plenul Parlamentului European.

„Vreau ca oamenii din Balcanii de Vest, din Ucraina, Moldova și Georgia să știe: Faceți parte din familia noastră, viitorul vostru este în Uniunea noastră, iar Uniunea noastră nu este completă fără voi", a declarat Ursula von der Leyen.

Ea a precizat că este necesar ca Uniunea Europeană să se apropie și de alte țări din Europa, motiv pentru care susține o Comunitate politică europeană. Von der Leyen a spus că este nevoie de o regândire a agendei de politică externă și că democrațiile trebuie protejate.

În acest sens, a adăugat șefa Comisiei Europene, este necesară aprofundarea legăturilor și consolidarea democrațiilor de pe continent.

În cadrul Consiliului European din 23 iunie 2022, liderii UE au acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată la UE. În acest context, ei au invitat Comisia Europeană să transmită Consiliului un raport cu privire la îndeplinirea condițiilor prevăzute în avizul Comisiei privind cererea de aderare a Republicii Moldova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE