Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Secretarul general al ONU, sceptic privind încheierea războiului din Ucraina. ”Nu am ajuns încă acolo”

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a declarat că nu se așteaptă la pace în Ucraina prea curând, chiar dacă militarii ucraineni se luptă de mai bine de 18 luni pentru a respinge invazia rusă, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

Reacția secretarului general al Organizației Națiunilor Unite vine după ce a fost întrebat, la New York, dacă sunt posibile discuții despre pacea din Ucraina în timpul Adunării Generale a ONU, organizată la jumătatea lunii septembrie.

”Desigur, aş minţi dacă aş spune că cred că vedem în orizontul imediat posibilitatea păcii în Ucraina. Cred că nu am ajuns încă acolo.

Şi de aceea este atât de important să luăm măsuri pentru a reduce impactul negativ dramatic al acestor războaie în raport cu lumea", a declarat Antonio Guterres, secretarul general al ONU, potrivit sursei citate.

În schimb, Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, nu a mai rezistat criticilor pe care Kievul le tot primește în ceea ce privește progresele mici pe care le face Ucraina în contraofensiva care a început în prima săptămână a lunii iunie. Șeful diplomației ucrainene a răbufnit atunci când a fost întrebat ce părere are despre aceste critici și consideră că cei care comentează în acest mod nu fac decât să "scuipe în față" soldații ucraineni.

Ucraina se luptă cu o invazie rusă cu ajutor occidental de mai bine de 18 luni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE