Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacție nervoasă a ministrului ucrainean Dmitro Kuleba la adresa criticilor

Dmitro Kuleba nu a mai rezistat criticilor pe care Ucraina le tot primește în ceea ce privește progresele mici pe care le face armata Kievului în contraofensiva care a început în prima săptămână a lunii iunie. Ministrul de Externe a răbufnit atunci când a fost întrebat ce părere are despre aceste critici și consideră că cei care comentează în acest mod nu fac decât să "scuipe în față" soldații ucraineni.

Dmitro Kuleba: "Să vină ei în Ucraina"

"A critica ritmul lent echivalează cu a scuipa în față soldații care își sacrifică viața în fiecare zi, înaintând și eliberând kilometru după kilometru de pământ ucrainean. Le recomand tuturor criticilor să tacă din gură. Să vină ei în Ucraina și să încerce să elibereze un centimetru pătrat", a declarat Ditro Kuleba, citat de Reuters, la o reuniune a miniștrilor de externe din UE.

Supărarea lui Kuleba vine după ce chiar și unii oficiali americani au declarat, în New York Times, că această contraofensivă are pregrese lente din cauza unor greșeli tactice. De exemplu, pentru că ucrainenii au desfășurat prea multe trupe în locuri nepotrivite. Însă aceștia recunosc că ucrainenii au reușit să străpungă, în unele zone, defensiva rusă.

Tot oficialii americani au precizat că bilanțul total al victimelor, atât de partea rușilor, cât și de partea ucrainenilor, se apropie de o jumătate de milion.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE