Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sarah Ferguson, fosta cumnată a Regelui Charles al III-lea, a fost diagnosticată cu cancer de piele, la scurt timp după ce a fost tratată de cancer de sân

Sarah Ferguson, fosta soție a Prințului Andrew, Duce de York, fratele mai mic al Regelui Charles al III-lea, a fost diagnosticată cu cancer de piele. Informația apare după anunțul că Regele Charles al III-lea va fi operat și că Prinţesa de Wales a suferit o intervenţie chirurgicală.

Sarah Ferguson, fosta cumnată a Regelui Charles al III-lea, diagnosticată cu cancer de piele

Sarah Margaret Ferguson a fost căsătorită până în 1996 cu Prinţul Andrew, Duce de York, cel de-al doilea fiu al Reginei Elisabeta a II-a.

În vârstă de 64 de ani, ea a fost diagnosticată cu melanom malign, cea mai agresivă formă de cancer de piele, la câteva luni după ce a fost diagnosticată cu cancer de sân, potrivit The Guardian. Ducesa de York este supusă unor investigații suplimentare.

„După ce în vară a fost diagnosticată cu o formă precoce de cancer de sân, Sarah, Ducesa de York, a fost acum diagnosticată cu melanom malign”, a spus purtătorul ei de cuvânt, conform sursei precizate mai sus. „Dermatologul ei a cerut ca mai multe alunițe să fie îndepărtate și analizate în același timp în care ducesa a fost supusă unei intervenții chirurgicale reconstructive după mastectomie, iar una dintre acestea a fost identificată ca fiind canceroasă”.

Purtătorul de cuvânt al Ducesei de York a mai adăugat că noul diagnostic a fost „supărător”, însă nu a doborât-o la pământ.

„Este supusă unor investigații suplimentare pentru a se asigura că această boală e în stadiu incipient. În mod clar, diagnosticul, care a venit atât de curând după tratamentul pentru cancerul de sân, a fost supărător, dar ducesa rămâne într-o stare de spirit bună”.

Vestea vine la câteva zile după ce reprezentanții familiei regale britanice au transmis că Regele Charles al III-lea și Prințesa Kate au amândoi probleme de sănătate.

Potrivit unui comunicat al Palatului Kensington, Kate ar urma să rămână în spital chiar și două săptămâni după ce a suferit o intervenţie chirurgicală abdominală, iar Regele Charles al III-lea urmează să fie operat săptămâna aceasta pentru o hipertrofie benignă de prostată. Monarhul, care a fost învestit oficial ca Rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord în septembrie 2022, are 75 de ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE