Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regele Charles va fi operat pentru o afecțiune a prostatei, anunță Palatul Buckingham

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii va fi operat pentru o afecțiune benignă a prostatei. Toate angajamentele sale publice vor fi amânate pentru o perioadă scurtă de timp, anunță Palatul Buckingham.

Palatul spune că monarhul în vârstă de 75 de ani a cerut tratament pentru o prostată mărită. Ulterior procedurii, regele va avea nevoie de "o scurtă perioadă de recuperare".

”Precum mii de bărbați în fiecare an, Regele a solicitat tratament pentru o prostată mărită.

Starea Majestății Sale este benignă. Se va prezenta la spital săptămâna viitoare pentru o procedură de corecție. Angajamentele publice ale Regelui vor fi amânate pentru o scurtă perioadă de recuperare”, a anunțat Palatul Buckingham, potrivit The Guardian.

Potrivit NHS (National Health Service), prostata mărită este o afecțiune care afectează în mod frecvent bărbații cu vârsta de peste 50 de ani și care nu reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătate.

Potrivit aceleiași surse, prostata mărită nu reprezintă un risc de a dezvolta cancer de prostată.

Ce recomandă medicii în cazul prostatei mărite

Cauza măririi benigne a prostatei este necunoscută, dar medicii crede că are legătură cu schimbările hormonale pe măsură ce bărbații înaintează în vârstă. Simptomele includ dificultatea de a urina, nevoia frecventă de a merge la toaletă și dificultatea de a goli complet vezica urinară.

Inițial, medicii sfătuiesc schimbări în stilul de viață, cum ar fi consumul mai mic de alcool, cofeină și băuturi carbogazoase, consumul mai redus de alcool seara și exerciții fizice frecvente. De asemenea, pot fi recomandate medicamente pentru a reduce dimensiunea prostatei și pentru a relaxa vezica urinară.

Anunțul referitor la Regele Charles al III-lea vine la scurt timp după ce Palatul Kensington că și Catherine, Prințesa de Wales, a suferit o intervenție chirurgicală abdominală. Aceasta ar urma să rămână în spital timp de 10 până la 14 zile înainte de a reveni la domiciliu pentru a se recupera.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE