Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rușii anunță că au confiscat icoane cu explozibili, provenite din Ucraina și care au tranzitat România

Serviciul de securitate al Rusiei (FSB) a anunțat că a confiscat "zeci de kilograme de explozibili, ascunși în icoane și gata de a fi utilizați", care veneau cu un camion, potrivit publicației Novaya Gazeta.

Mai exact, ar fi vorba de 27 de materiale explozibile, care totalizau 70 de kilograme. Ele trebuiau să ajungă în Pskov, din nord-vestul Rusiei, regiune aflată tocmai la granița cu Letonia, conform comunicatului FSB.

Rușii spun că au descoperit un transport de explozibili disimulați în icoane

Autoritățile ruse au precizat că acele icoane ortodoxe ar fi tranzitat mai multe țări, printre care și România, până să ajungă pe teritoriul Rusiei.

În consecință, FSB a ținut să sublinieze că a oprit "traficul transfrontalier de explozibili proveniţi din Ucraina, prin ţări ale Uniunii Europene". Rușii spun că au recompus itinerarul, care cuprinde țările Ucraina - România - Ungaria - Slovacia - Polonia - Lituania - Letonia.

FSB precizează că explozibilii erau "de mare putere" și au fost făcuți "în mod artizanal". În cele 27 de dispozitive explozibile ar fi fost descoperite și 91 de detonatoare electrice, dar și componente ale unui aruncător de grenade RPG-7.

A fost arestată o persoană în acest caz.

"Toţi organizatorii şi complicii acestei infracţiuni, inclusiv cetăţeni străini, vor face obiectul unui mandat de căutare şi vor fi urmăriţi penal, conform legii ruse", se arată în comunicatul FSB.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE