Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk spune că "Rusia va câștiga, cu siguranță, mai mult teren" în Ucraina. Patronul de la Tesla critică strategia ucrainenilor

Situația războiului din Ucraina a fost comentat și de patronul de la Tesla, Elon Musk. Pe rețeaua sa de socializare, Musk a criticat strategia aplicată de ucraineni, despre care a spus că a fost greșită în războiul cu Rusia, mai ales din cauza acelei contraofensive ratate.

Musk a spus că rușii vor mai câștiga teren în Ucraina.

Elon Musk crede că rușii vor mai câștiga teren în Ucraina

"Recomandarea mea din urmă cu un an a fost ca Ucraina să intre în tranșee și să aplice toate resursele pentru apărare. (...)

Nu există nicio șansă ca Rusia să cucerească toată Ucraina, deoarece rezistența locală ar fi una extremă în vest, dar Rusia va câștiga, cu siguranță, mai mult teren decât are astăzi. Cu cât războiul va continua, cu atât mai mult teritoriu va câștiga Rusia, până când va ajunge la Nipru, care este greu de depășit. Cu toate acestea, dacă războiul durează suficient de mult, Odesa va cădea și ea", a scris Elon Musk, pe X.

Patronul de la Tesla chiar a oferit sfaturi Armatei Ucrainei, însă a lăsat de înțeles că trupele Kievului ar putea pierde chiar și accesul la Marea Neagră.

"Recomand o soluție negociată înainte ca acest lucru să se întâmple (n.r.: ca Ucraina să piardă accesul la Marea Neagră)", a scris Musk.

În ultimele luni, din cauza ajutorului insuficient din partea statelor occidentale, Ucraina se chinuie să reziste în fața rușilor.

Între timp, statele europene au mai livrat unele ajutoare pentru armată, însă insuficiente, în condițiile în care "grosul" ajutorului este așteptat tot de la americani. Numai că el continuă să rămână blocat în Congres, din cauza neînțelegerilor interne.

Problemele privind acel pachet de asistență pentru partenerii externi ai Washingtonului vin după ce republicanii din Congresul american continuă să tergiverseze aprobarea acestui pachet și precizează că îi vor da undă verde după ce vor fi adăugate prevederi legate de rezolvarea crizei cu migrația ilegală de la granița de sud a Statelor Unite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE