Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina pare că a lansat cel mai puternic atac în interiorul Rusiei. Ținta: o fabrică ce produce cunoscutele drone Shahed

Ucraina a bombardat o fabrică de producție a dronelor kamikaze din Rusia, situată în republica Tatarstan. Atacul a avut loc la o distanță de aproape 1.300 de kilometri de granița cu Ucraina, scrie presa ucraineană care citează surse din Direcția de Spionaj a Armatei Kievului.

Cel puțin șapte oameni au fost răniți. Ținta armatei ucrainene a fost și o rafinărie din zonă.

Dacă se confirmă, ar fi cel mai puternic atac al Kievului în interiorul teritoriului rusesc, de la începutul războiului, în urmă cu mai bine de doi ani, relatează euronews.com.

Ucraina a bombardat o fabrică de drone din Rusia

Imaginile cu drona care seamănă cu un avion de mici dimensiuni au fost publicate pe mai multe canale de Telegarm din Ucraina. Autoritățile din Rusia au confirmat exploziile din Tatarstan, dar nu au menționat nimic despre o posibilă fabrică militară bombardată.

Este o premieră pentru armata ucraineană că reușește să lovească ținte la o distanță atât de mare, adânc în teritoriul Rusiei. Sursele militare, citate de presa ucraineană, spun că a fost bombardată o fabrică unde erau produse cunoscutele drone Shahed, de origine iraniană. Acestea sunt folosite de armata rusă pentru a ataca infrastructura ucraineană.

Cu o zi înainte de acest bombardament, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut o ședință cu responsabili din armată cu care a discutat despre impulsionarea industriei de producere a dronelor.

”Am avut o întâlnire de aproape trei ore. Am actualizat și am detaliat planurile de producție pentru toate tipurile de drone: bombardiere, de recunoaștere, precum și drone cu rază lungă de acțiune pentru misiuni speciale”, a scris Zelenski pe o rețea de socializare.

Totodată, un ministru de la Kiev a anunțat că Ucraina a crescut de zece ori producția de astfel de aparate de zbor, iar în dotarea armatei sunt deja drone ce pot lovi la distanțe de peste o mie de kilometri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE