Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE - FOTO. Cum arată fragmentele descoperite chiar în zona în care s-ar fi prăbușit drona din Brăila

O dronă militară s-ar fi prăbușit în Insula Mare a Brăilei, potrivit unor surse Euronews. Incidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 22:00.

29/03/2024 , 19:09

FOTO. Câteva fragmente din drona care s-ar fi prăbușit în Insula Mare a Brăilei

- Fragmentele au fost identificate de echipa Euronews România în zona în care autoritățile au efectuat cercetarea la fața locului;

- Bucățile solide par fabricate din fibră de carbon. Pe margini, se pot observa inclusiv filamentele individuale. Unele dintre bucăți sunt acoperite cu o țesătură;

- ⁠Aspectul bucăților seamănă cu cele descoperite tot de o echipă Euronews România la Plauru;

- ⁠La fața locului erau și cabluri electrice, dar și o bucată dintr-un circuit integrat.

29/03/2024 , 13:56

Ciolacu, despre drona prăbușită în Brăila: ”N-a pus viața în pericol nimănui”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că autoritățile desfășoară o anchetă în cazul dronei prăbușite în Brăila.

”Aseară s-a închis perimetrul. Se desfășoară o anchetă. Nu este prima, mi-aș dori să fie ultima. N-a pus viața în pericol nimănui.

Momentan nu avem victime și nu sunt astfel de probleme. Sperăm să fie cât mai mici sau să evităm cât mai mult aceste evenimente”, a precizat șeful Executivului.

”Dacă ne uităm la crater, nu a avut explozibil și de aceea nu putea să producă daune chiar dacă ar fi căzut într-o altă zonă”, a mai precizat Ciolacu.

În prezent sunt reprezentanți ai mai multor autorități acolo, forțe de la Ministerul de Interne și din MApN care au izolat zona. Se asigură în primul rând că nu mai este nici un pericol pentru oamenii din zonă. Aseară, în jurul orei 22:00, mai mulți cetățeni au sunat la 112, anunțând că s-ar fi prăbușit o dronă pe un câmp în Insula Mare a Brăilei, undeva în apropiere de Ferma Filipoiu, situată la aproximativ 8 km de municipiul Brăila și 20 de km în interiorul teritoriului românesc.

Se presupune că ar fi vorba despre o dronă folosită de Rusia pentru a ataca porturile ucrainene. Până în acest moment nu avem informații oficiale despre acest incident.

Sursa foto: debraila.ro

Colonelul Corneliu Pavel, șef Serviciu Informare Publică MApN, a precizat că: „În seara zilei de 28 martie au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian, posibil dronă, pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei. Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structuri specializate din cadrul sistemului național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională desfășoară în prezent cercetarea incidentului la fața locului”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE