Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O altă dronă căzută, la Tulcea. MApN: Crater de dronă, cu posibilă explozie la impact, descoperit în zona localităţii Plauru

Un crater de dronă, cu posibilă explozie la impact, a fost descoperit, joi dimineaţa, într-o zonă cu vegetaţie aflată în apropierea malului drept al Braţului Chilia, la aproximativ 3 kilometri vest de localitatea Plauru, transmite Ministerul Apărării Naţionale (MApN), potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, au fost luate măsuri de securizare a zonei şi au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor şi desfăşurarea investigaţiilor, conform procedurilor.

De asemenea, ministerul arată că forţele MApN vor continua misiunile de monitorizare a spaţiului aerian şi de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situaţii.

Ministerul Apărării Naţionale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre.

"Aceste atacuri sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar", precizează MApN.

În urmă cu câteva luni, mai multe resturi care ar putea proveni de la drone rusești au fost identificate pe teritoriul țării noastre.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE