Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU după atacul asupra oraşului Belgorod

Rusia a anunţat că a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU după atacul lansat sâmbătă în oraşul Belgorod soldat cu cel puţin 14 morţi şi pe care îl atribuie Ucrainei, relatează Reuters şi AFP.

"Am cerut o reuniune a Consiliului de Securitate privind Belgorod pentru ora 15:00, ora New York-ului", 20:00 GMT, a declarat adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, pe Telegram.

"Atacul terorist de la Belgorod va face obiectul unor proceduri în cadrul Consiliului de Securitate al ONU - Rusia a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate", a afirmat, de asemenea, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova citată de agenţia de presă rusă RIA.

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost "informat" în legătură cu atacul ucrainean asupra oraşului Belgorod, care s-a soldat sâmbătă cu cel puţin 14 morţi, între care doi copii, şi 108 răniţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Belgorod se află la 80 de kilometri nord de oraşul ucrainean Harkov, care a fost puternic lovit de forţele ruse vineri dimineaţă, potrivit autorităţilor ucrainene.

În total, cel puţin 39 de persoane au fost ucise şi peste 160 au fost rănite vineri în Ucraina într-o vastă serie de lovituri în toată ţara, potrivit Kievului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE