Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia a declanșat cel mai mare atac cu drone și rachete asupra Ucrainei din ultimele luni

Rusia a declanșat azi cel mai mare atac cu drone și rachete asupra Ucrainei din ultimele luni, ucigând 16 persoane și rănind alte 97 la Kiev, în sudul, vestul și estul țării, informează Reuters. Pagube importante au fost raportate la o maternitate din orașul central Dnipro și la clădirile din vestul orașului Lvov, asupra unui portul din sud-estul orașului Odesa și în estul orașului Harkiv. Două persoane au fost ucise în urma atacului asupra Kievului, iar mai multe persoane au fost prinse sub moloz într-un depozit avariat de explozii, a declarat primarul capitalei, Vitali Klitschko, într-un mesaj pe rețeaua Telegram. ”Atacul cu rachete al armatei ruse ilustrează realitatea oribilă cu care se confruntă zilnic ucrainenii”, a declarat coordonatorul umanitar ONU pentru Ucraina, Denise Brown.

Ambasadorul american la Kiev, Bridget Brink, a declarat că Ucraina are nevoie de fonduri acum pentru a face față bombardamentelor rusești, după o serie vastă de lovituri care au făcut cel puțin 16 morți și aproape o sută de răniți. Într-o postare pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter) oficialul american a precizat că ucrainenii au nevoie urgentă de aceste fornduri pentru a continua să lupte și pentru a se apăra de asemenea atacuri oribile în noulan care se apropie.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că Rusia a folosit rachete hipersonice, de croazieră și balistice, inclusiv rachete extrem de greu de interceptat. Ministerul ucrainean al energiei a raportat întreruperi de curent în patru regiuni după atacul aerian Ucraina a avertizat de săptămâni întregi că Rusia ar putea stoca rachete pentru a lansa o campanie aeriană majoră care vizează sistemul energetic. Anul trecut, milioane de oameni au fost cufundați în întuneric când loviturile rusești au lovit rețeaua electrică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE