Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia afirmă că 32 de drone ucrainene au fost doborâte în timpul nopţii

Publicat de: Euronews

În noaptea care a urmat celui mai mare asalt asupra Ucrainei de la începutul războiului, armata rusă a doborât 32 de drone ucrainene deasupra regiunii Moscovei şi altor zone ale Federaţiei Ruse. Anunțul a fost făcut de oficiali ai forţelor de apărare ruse, informează dpa, potrivit Agerpers.

Dronele cu aripă fixă au fost interceptate de forţele de apărare ruse deasupra regiunilor Briansk, Oriol şi Kursk din vestul Rusiei, lângă frontiera cu Ucraina, precum şi deasupra regiunii Moscovei, a precizat Ministerul Apărării rus într-un mesaj pe Telegram.

Atacurile cu drone aparent ucrainene au survenit după valuri de atacuri ruse asupra unor oraşe ale Ucrainei, soldate cu cel puţin 31 de morţi şi 152 de răniţi.

Oficialii de la Kiev au descris acest atac cu drone și rachete ca fiind cel mai mare de la declanşarea războiului, în urmă cu 22 de luni.

În timp ce atacurile ucrainene cu drone asupra teritoriul rus sunt o caracteristică recurentă a conflictului, numărul de victime şi distrugerile rămân mult mai mari de partea ucraineană.

O rachetă a intrat în spațiul aerian al Poloniei în timpul bombardamentelor masive ale armatei ruse asupra Ucrainei. Șeful Statului Major al armatei poloneze a declarat că cel mai probabil, este vorba de o rachetă rusească care apoi a revenit pe teritoriul Ucrainei. Ministerul de Externe de la Varșovia l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Rusiei pentru a-i cere explicații.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE