Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Românii trimit ajutoare pentru sinistrații din Turcia și Siria

Mulți dintre oamenii care au reușit să scape cu viață după cutremurul devastator din Turcia și Siria, stau acum sub cerul liber, fără haine groase și mâncare, așa că au mare nevoie de pături, pilote si îmbracaminte potrivită.

Românii s-au mobilizat și au început deja să strângă cele necesare pentru supraviețuitori.

Depozit de colectare la Constanța

Comunitatea Musulmană din România face apel la solidaritate. Un depozit din Constanța este pregatit să colecteze toate ajutoarele pentru victimele seismului, iar cei care vor să doneze sunt așteptați și cu alimente neperisabile, scutece de unică folosință și lapte praf pentru bebeluși.

Zeci de oameni au venit chiar de la prima oră la centrul de Colectare.

„Am văzut niste videoclipuri din ce s-a întâmplat acolo și am simțit că dacă pot să ajut trebuie să fac și eu ceva. Am adus niște haine pentru o fetiță mica și un băiețel mic”, spune o tânără.

„Îi ajutăm și noi cu ce putem. (N. red. Am adus) haine în general, îmbrăcăminte în mare parte. Toată lumea îi ajută cu ce poate, ne unim și îi ajutăm și noi cu ce putem”, spune un bărbat.

Este un apel la solidaritate și unitate, trasmite Muftiul Cultului Musulman din România, care încă încearcă să ia legătura cu niște prieteni pe care îi are în zonele afectate de cutremur.

Muurat Iusuf, Muftiul Cultului Musulman din România: „Am avut în prima parte a zilei o veste tristă, unul dintre prietenii mei a decedat. L-au scos de sub dărămături. Iar aseară am primit un mesaj și era un alt coleg de-al meu, un fost coleg sub dărămături și l-au scos în viață.”

Emre Yurdakul, Consulul general al Republicii Turcia la Constanţa: „În cel mai scurt timp, după cutremurul catastrofal care a afectat Turcia, am încercat să ne organizăm împreună cu Ambasada Republicii Turcia la București, cu asociațiile oamenilor de afaceri, cu cei care doresc să facă bine și să sprijine poporul nostru aflat în grea încercare.”

Cei care doresc să ajute financiar pot face donații în două conturi bancare:

  • Beneficiar: Muftiatul Cultului Musulman
  • Cont RON: RO08BREL0002001798030101
  • Cont EURO: RO94BREL0002001798030202

Pentru restul ajutoarelor, Muftiatul a pus la dispoziție depozitul din Constanța, din strada Bogdan Vodă nr.75.

Patru tone de pachete au plecat din Covasna

Un transport cu patru tone de alimente, apă şi haine, destinat sinistraţilor din Turcia şi Siria, a plecat, joi dimineaţă, din judeţul Covasna spre zonele afectate de cutremur, potrivit Agerpres.

Bunurile provin, în cea mai mare parte, din donaţii şi au fost colectate în cadrul unei acţiuni organizate de Parohia Ortodoxă Vâlcele, Primărie Comunei Vâlcele şi Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE