Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Românii sunt așteptați pe litoral de Rusalii. Cea mai căutată stațiune este Mamaia

Litoralul se pregătește pentru vacanța de Rusalii, pe care mulți români o vor petrece anul acesta la mare, cu atât mai mult cu cât sunt cinci zile libere pentru bugetari.

Peste 50.000 de oameni sunt așteptați să ajungă la malul mării, mai ales că și vremea se anunță destul de bună pentru plajă, chiar de Ziua Copilului, pe 1 iunie.

Tocmai de aceea hotelierii de la mare s-au pregătit cu surprize și activități distractive care să-i facă fericiți pe cei mici, de ziua lor.

Iulian Tenie, manager de hotel: "Echipa noatră de entertainment îi așteaptă cu o sumedenie de activități pe cei mici în zona de piscina cu apă încălzită, pe plajă. Nici cei mari nu sunt neglijați, avem entertainment și pentru ei cu mizică live, dans."

Cât costă minivacanța la mare

În majoritatea hotelurilor pregătirile sunt în toi. Gazdele aranjează camerele, spațiile exterioare și locurile de joacă, iar pe plajă sunt montate șezlonguri și umbrele.

Răzvan Chițan, administrator plajă: "Un șezlong va porni de la 30 de lei. Umbrela nu costă nimic, este totul inclus, umbrelă, măsuță, salteluță."

Cele mai multe rezervări s-au făcut până acum în Mamaia și Eforie Nord, însă hotelierii se așteaptă ca gradul de ocupare să crească și în zilele următoare.

Oana Tănase, hotelier: "Pentru perioada 1-5 iunie, gradul de ocupare e de 75%, dar se fac rezervări, chiar și astăzi s-au rezervat 4 camere. Oferta noastră este între 290 și 350 de lei camera dublă cu mic dejun inclus și apartamentul 400-500 de lei cu mic dejun inclus."

Prețurile sunt la fel ca cele de anul trecut, chiar mai mici în unele situații, susțin agenții de turism.

Camelia Ciurea, agent turism: "Sunt oferte speciale de început de sezon și dorim să pornim cu dreptul acest sezon estival, toată lumea e pregătită, hotelurile sunt pregătite și așteaptă turiștii. Din acest weekend toate hotelurile vor fi deschise pe litoral."

În Mamaia, prețurile pornesc de la 135 de lei pe noapte camera dublă la un hotel de 3 stele fără mic dejun și pot ajunge până la 560 de lei pe noapte la 4 stele cu totul inclus.

La Eforie Nord prețurile variază între 99 de lei la 3 stele fără mic dejun și 550 de lei la 4 stele all inclusive. Și în stațiunile din sud, Venus, Saturn Olimp se găsesc camere care pleacă de la 100 de lei pe noapte fără mic dejun și ajung pănă la 240 de lei la 4 stele cu mic dejun.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE