Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România trimite ajutoare în Gaza. Avionul este pus la dispoziție de Comisia Europeană

România trimite ajutoare umanitare în Fâșia Gaza. O aeronavă de tip pusă la dispoziție de Comisia Europeană, prin intermediul organismul de protecție civilă și ajutoare umanitare, a plecat de pe aeroportul Otopeni și le va transporta în Gaza.

Este vorba despre alimente, corturi sau pături aprobate de guvern. Comitetului Național pentru Situații de Urgență a adoptat pe 19 octombrie o hotărâre care prevede acordarea de asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru populația civilă din Fâșia Gaza, afectată de război.

România trimite ajutoare umanitare în Fâșia Gaza

Sunt peste 230 de tone de ajutoare umanitare, după spusele ministrului de Externe, respectiv alimente neperisabile, cum ar fi conserve, ulei, zahăr, orez sau apă, dar și articole de cazarmament, precum corturi, paturi, saltele, lenjerii și saci de dormit.

Inițial, autoritățile de la București spuneau, la momentul aprobării pachetului, că ajutoarele vor ajunge în Gaza cu o aeronavă militară. După ce avionul va ateriza în Egipt, ajutoarele vor fi preluate de organizațiile umanitare ca se ocupă de astfel de transporturi în zona de conflict.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE