Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România participă la Bienala de Artă de la Veneția: ”Ce este munca” - proiectul artistului Șerban Savu

"Ce este munca". Acesta este proiectul pe care România îl prezintă la Bienala de Artă de la Veneția, inaugurată zilele acestea, pe 20 aprilie.

Lucrările îi aparțin artistului Șerban Savu. Iar tema aleasă a pornit de la felul în care ipostazele muncii pot fi surprinse prin intermediul artei: din vremea comunismului, până în zilele noastre.

Expoziția are ca temă relația dintre muncă și timp liber

Anul acesta, la Expoziția Internațională de Artă - La Biennale di Venezia – România participă cu proiectul ”What work is” – ”Ce este munca?”, al artistului Șerban Savu și curatoriat de Ciprian Mureșan.

Expoziția are ca temă relația dintre muncă și timp liber, la români, și reinterpretează, într-un cu totul alt registru, imagini din perioada socialistă. Atunci, propaganda folosea simbolul muncitorului ca unul dintre elementele de mândrie națională.

Proiectul se va desfășura în perioada 20 aprilie - 24 noiembrie 2024

Șerban Savu, artist: Tema muncii și a timpului liber mă interesează de foarte multă vreme. Probabil de 20 de ani. Totul prin prisma istoriei artelor. Am vrut să înțeleg cine suntem sau realitatea din jurul meu, dar uitându-mă la artă. La arta recentă, la arta care e socialistă. Așa că am preluat temele artei realist-socialiste.

Proiectul României la Bienala de Artă se va desfășura în Pavilionul românesc din Giardini della Biennale și în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură din Veneția, în perioada 20 aprilie - 24 noiembrie 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE