Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pictură murală dedicată lui Maradona, de 40 de metri înălțime. Opera va fi inaugurată într-un moment special

Un artist din Argentina este pe cale de a realiza o pictură murală de 40 de metri înălțime, în memoria regretatului fotbalist Diego Armando Maradona. Imaginea legendarului sportiv va putea fi văzută de la mare distanță în apropiere de Buenos Aires.

Maximiliano Bagnasco a fost angajat să creeze pictura murală în onoarea celui considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor. Lucrarea urmează să fie finalizată până la 30 octombrie, adică în ziua în care Maradona ar fi împlinit vârsta de 62 de ani, potrivit Euronews.com.

La sfârșitul lunii septembrie, artistul argentinian a scris pe Instagram că primarul orașului italian Pompiei a decis ca o stradă să se numească "Via Diego Armando Maradona", unde a fost creată, de asemenea, o pictură murală în cinstea starului argentinian.

Pictură murală cu Maradona, atracție în Napoli

Supranumit „El Pibe d’Oro” (Butoiașul atomic), Maradona este considerat un adevărat zeu în orașul Napoli. I-a făcut fericiți pe napoletani pentru că le-a adus două titluri de campioni ai Italiei în 1986 și 1989.

Cea mai veche pictură murală dedicată legendarului fotbalist argentinian a fost realizată Mario Filardi în 1990, pe când Maradona încă mai evolua la Napoli. Lucrarea a fost refăcută în 2016 și în prezent e un adevărat loc de pelerinaj pentru fanii fotbalului care vizitează orașul, potrivit Tackle.ro.

De asemenea, în 2018, o pictură murală și o statuie de mari dimensiuni ale lui Diego Maradona au fost inaugurate la Buenos Aires, în apropierea stadionului clubului Argentinos Juniors, la care "El Pibe d'Oro" s-a format ca fotbalist.

Diego Armando Maradona a murit, la data de 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani. Potrivit raportului preliminar al autopsiei, Maradona s-a stins din cauza unei insuficiențe cardiace acute.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE