Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mingea cu care Diego Maradona a marcat golul „Mâna lui Dumnezeu” va fi scoasă la licitație

Mingea cu care legenda fotbalului argentinian Diego Maradona și-a marcat celebrul gol „mâna lui Dumnezeu” urmează să fie vândută la licitație, la Londra, luna viitoare.

Elementul de colecție, despre care se așteaptă să se vândă cu o sumă între 2,9 și 3,3 milioane de euro, va intra la licitație chiar pe 16 noiembrie -- cu doar patru zile înainte de începerea Cupei Mondiale FIFA din Qatar.

Mingea îi aparține arbitrului tunisian Ali Bin Nasser, care a oficiat meciul în care Anglia a fost eliminată din sferturile de finală ale Cupei Word din 1986 de pe Estadio Azteca, din Mexico City.

Maradona a deschis scorul în acea partidă, lovind mingea pe lângă portarul Angliei Peter Shilton, spunând că mai târziu a fost „puțin cu capul lui Maradona, puțin cu mâna lui Dumnezeu”.

După aceea, Maradona a depășit în viteză cinci fundași englezi și Shilton pentru a da o lovitură care a fost votată „Golul secolului” într-un sondaj FIFA din 2002.

În luna mai, tricoul cu numărul 10 pe care l-a purtat Maradona în sferturile de finală a fost vândut cu peste 9 milioane de euro -- un nou record mondial pentru orice obiect scos la licitație din lumea sportului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE