Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România a intrat în Alianţa Solară Internaţională. Țara noastră se alătură statelor care vor energie curată

România se alătură alianței internaționale care promovează extinderea folosirii energiei solare. Președintele Klaus Iohannis participă la evenimentul care are loc în Dubai, unde a susținut un discurs pe această temă.

Alianța Solară Internațională este o organizație care își propune să promoveze și să extindă tehnologiile pentru obținerea energiei fotovoltaice.

Scopul organizației este de a ajuta țările membre să reducă semnificativ emisiile de dioxid de carbon, prin utilizarea energiei solare.

Iar pentru acest lucru, alianța vrea ca, până în 2030, să atragă investiții de 1.000 de miliarde de dolari în soluții de energie curată și să asigure accesul, la această energie, pentru un miliard de oameni.

Iohannis a afirmat, la evenimentul în cadrul căruia România a aderat la Alianţa Solară Internaţională, că aceasta arată angajamentul ferm al ţării noastre de a deveni neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon şi prin utilizarea surselor regenerabile de energie.

Preşedintele şi-a exprimat convingerea că, prin aderarea la Alianţa Solară Internaţională, România va avea o cooperare mai largă şi mai profundă cu India, gazda Secretariatului Alianţei, precum şi cu alte ţări interesate în accelerarea atenuării schimbărilor climatice.

"România urmăreşte să îşi extindă capacitatea de producere a energiei solare şi să îmbunătăţească accesul naţional la energia electrică solară la preţuri accesibile. De asemenea, pentru asta este necesar să cooperăm la nivel global, prin alianţe precum aceasta, în ceea ce priveşte finanţarea, dezvoltarea tehnologiei şi consolidarea capacităţii solare.

Alăturarea la această alianţă va susţine România în implementarea obiectivelor ambiţioase privind energia solară incluse în Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice", a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit şefului statului, angajamentul României de a-şi creşte capacitatea instalată de energie solară este pe deplin aliniat la Strategia Uniunii Europene privind energia solară şi va contribui la implementarea Acordului de la Paris.

"O ambiţie mai mare în domeniul climei se traduce, de asemenea, în mai multe oportunităţi pentru economia şi cetăţenii noştri. România intenţionează să contribuie la lanţurile valorice globale ale energiei solare şi să îşi sporească competitivitatea în această industrie prin valorificarea capacităţilor actuale de manufactură ale României în produse conexe. Cetăţenii României sunt deschişi şi susţin noile tehnologii de generare a electricităţii", a spus şeful statului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE