Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

#ROCHARGE 2023, la final. Care a fost traseul făcut de cele opt mașini electrice prin România

#ROCHARGE by Vitesco Technologies, turul României cu mașini electrice s-a încheiat cu succes și toate mașinile aduse în siguranță înapoi în București. Au fost 9 zile în care jurnaliștii au strâns date despre cele opt mașini, dar în care au și făcut turism. Cum arată latura culinară a acestui tur, dar și cum poate influența infrastructura de încărcare pentru mașini electrice turismul dintr-un oraș, vedem în materialul următor.

Dincolo de trafic, aglomerație sau oboseală, un tur de peste 2000 de km poate avea și plusuri. Ca de exemplu peisajele și locurile în care ajungi. Ediția din 2023 a Rocharge ne-a arătat câmpie, munți, dar și locuri în care liniștea și mâncarea delicioasă fac echipă de dragul turismului.

#ROCHARGE nu înseamnă doar testarea unor mașini de sute de mii de euro și povești despre tehnologia care le pune în mișcare, ci și peisaje pe care merită să le vezi măcar o dată în viață și locuri din România în care merită să ajungi. 

După ce am trecut prin Cheile Bicazului, ultimul oraș mare în care am ajuns a fost Piatra Neamț. După o sesiune de poze în centrul orașului, ne-am amintit că nu doar mașinile au nevoie de alimentare cu energie, ci și cei care le conduc. 

De-a lungul celor 2000 de kilometri parcurși, #ROCHARGE a avut o regulă simplă: când șoferii se odihnesc, mașinile se încarcă. Asta s-a întâmplat la hoteluri, care din ce în ce mai mult înțeleg nevoia turiștilor de a-și alimenta mașinile electrice. Iar ca să fie competitive, unitățile de cazare au propriile stații de încărcare.

Ștefania Nohai, director hotel: ”Suntem dotați cu două stații de încărcare pe care clienții noștri le pot folosi. Clienții caută cazări cu astfel de servicii, ei apelează la noi pentru că sunt moderne, sunt în ton cu vremurile și e primul lucru pe care îl caută atunci când caută o cazare.”

Municipalitățile încearcă și ele să prindă valul și devin tot mai prietenoase pentru turiștii care ajung în oraș cu astfel de mașini. Cu atât mai mult cu cât relația are beneficii pentru ambele părți.

Alexandru Filip, manager al destinației turistice Piatra Neamț: ”Sunt din ce în ce mai mulți posesori de mașini electrice și cu cât o destinație este mai ofertantă din acest punct de vedere, indiferent dacă este vorba despre investiții private în hoteluri cu stații sau municipalitate care investește, oferta devine mai generoasă și cererea este mai consistentă.” 

#ROCHARGE by Vitesco Technologies, turul României cu mașini electrice, a trecut trecut prin Craiova, Timișoara, Târgu Mureș și Piatra Neamț.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE