Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Revolta campioanelor mondiale din naționala Spaniei continuă, după ce Luis Rubiales a fost acuzat de hărțuire sexuală

Președintele Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, a fost implicat într-un scandal la Cupa Mondială, unde a sărutat-o pe gură pe Jenni Hermoso, chiar pe podiumul de premiere. Imediat după incidentul de pe 20 august, jucătoarele au anunțat că boicotează naționala și nu mai vin la convocări.

Șeful fotbalului spaniol a spus inițial că nu demsionează, însă scandalul a luat amploare și acesta a fost oarecum forțat să o facă. Numai că marea majoritate a jucătoarelor continuă să-și mențină decizia, chiar dacă echipa are un nou selecționer, Montserrat Tome. Ea însă nu a convocat-o pe Jenni Hermoso, pentru a o proteja și a nu o mai expune inutil.

Fotbalistele din naționala Spaniei refuză convocarea

Mai exact, 15 din 23 de jucătoare care au primit convocări și-au exprimat "dorința de a nu fi convocate", pentru că Federația "nu este în măsură să ceară prezența noastră".

Convocările le-au surprins pe jucătoare, care credeau că s-au făcut înțelese după anunțul inițial.

"Ceea ce a fost exprimat în comunicatul nostru de vinerea trecută arată clar şi fără nicio altă interpretare dorinţa noastră fermă de a nu fi convocate, din motive justificate. Aceste declaraţii rămân total în vigoare", se arată în comunicatul publicat de Alexia Putellas, dublă câştigătoare a Balonului de Aur.

Fetele cer "o revizuire completă" a instanţelor fotbalului spaniol. Oficialii acestui for au susținut că intenționează să facă "modificări structurale", dar le-a rugat pe cele 39 de jucătoare selecționabile să revină sub steagul naționalei și să "participe la această schimbare".

Jucătoarele din naționala Spaniei au primit convocări marţi, 19 septembrie. Dacă nu se vor prezenta, riscă amenzi mari şi suspendarea licenţei de jucător, pe perioade cuprinde între 2 și 15 ani.

Spania este noua campioană mondială, după 1-0 în finala cu Anglia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE