Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reuters: Huawei vrea să scape de interdicțiile impuse de SUA pentru a reveni pe piața telefoanelor 5G

Compania chineză Huawei vrea să revină până la sfârșitul anului în industria telefoanelor inteligente 5G, după interdicțiile comerciale pe care i le-au impus Statele Unite privind vânzările de astfel de echipamente i-au decimat afacerea, susțin reprezentanții mai multor firme de cercetare, citate de agenția Reuters.

Huawei ar putea să cumpere cipuri 5G de pe piața internă, în condițiile în care a făcut progrese în în domeniul tehnologiei de proiectare a semiconductorilor. De asemenea, ar putea apela la cipurile fabricate de compania Semiconductor Manufacturing International Co (SMIC), au declarat pentru Reuters trei firme terțe de cercetare în domeniul tehnologiei care analizează piața smartphone-urilor din China.

Reprezentanții firmelor au făcut declarații sub protecția anonimatului, invocând confidențialitatea acordurilor cu clienții, au precizat sursele din industria telecom, printre care și furnizori ai Huawei.

Agenția Reuters notează că Huawei a refuzat solicitarea de oferi un punct de vedere pe această temă, în vreme ce SMIC nu a oferit un răspuns.

Cum vrea Huawei să revină pe piața telefoanelor 5G

Revenirea pe piața telefoanelor 5G ar putea fi considerată o victorie pentru compania Huawei, care vreme de aproape trei ani a fost nevoită să ”supraviețuiască”. Chiar dacă au atins un nivel record de 67 de miliarde de dolari în anul 2020, veniturile firmei s-au prăbușit cu aproape 50% un an mai târziu.

Compania Huawei ajunsese să rivalizeze cu Apple și Samsung pentru primul loc la nivel mondial în domeniul producției de telefoane mobile până când restricțiile aplicate de Statele Unite în 2019 i-au oprit accesul la instrumentele de fabricare a cipurilor, esențiale pentru producerea celor mai avansate modele.

Statele Unite și mai multe Guverne europene au au catalogat Huawei drept un risc pentru securitate, o acuzație pe care compania chineză a respins-o. Din acel moment, Huawei a vândut doar loturi limitate de modele 5G folosind cipurile pe care avea pe stoc.

Nevoită să vândă terminale 4G, Huawei s-a prăbușit în anul 2022 în topul producătorilor la nivel mondial. Vânzările companiei s-au prăubșit, chiar dacă pe piața chineză cota sa de piață a crescut la 10% în primul trimestrul al acestui an, arată datele firmei de consultanță Canalys.

La nivel mondial, Huawei a livrat 240,6 milioane de telefoane la nivel mondial în anul 2019, înainte de a vinde divizia Honor ce totaliza aproape 20% din totalul vânzărilor.

Potrivit publicației China Securities Journal, finanțată de statul chinez, Huawei și-a majorat ținta de livrări de telefoane mobile pentru 2023 la 40 de milioane de unități, de la 30 de milioane la începutul anului, fără a face referire la o revenire a telefoanelor 5G.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE