Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Percheziții FBI la reședința lui Donald Trump din Florida. Fostul președinte american: ”Mi-au spart seiful”

Fostul președinte american Donald Trump a anunțat luni că reședința sa din Florida, Mar-a-Lago, a fost percheziționată de FBI.

Republicanul nu a precizat care este motivul pentru care FBI a descins în locuința sa. Presa americană scrie că intervenția are legătură cu o anchetă privind proasta gestiune a unor documente clasificate care fuseseră trimise la Mar-a-Lago, conform Agerpres.

"Naţiunea noastră trăieşte vremuri întunecate, frumoasa mea casă, Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, este sub asediu şi a fost percheziţionată şi ocupată de numeroşi agenţi FBI", a declarat Donald Trump.

Trump: ”Această percheziţie neanunţată a casei mele nu a fost nici necesară”

Fostul președinte american consideră că este supus unei "persecuţii politice".

"După ce am lucrat şi am cooperat cu agenţiile guvernamentale implicate, această percheziţie neanunţată a casei mele nu a fost nici necesară, nici adecvată", a afirmat fostul lider de la Casa Albă.

"Chiar mi-au spart seiful!", a menționat Trump, conform New York Times.

Reprezentanții FBI nu au confirmat percheziția efectuată la reședința lui Donald Trump.

În februarie, Arhivele Naţionale au anunțat că au fost nevoite să recupereze din Florida nu mai puțin de 15 cutii cu documente pe care Donald Trump le-a luat cu el când a părăsit Washingtonul în ianuarie 2021.

Potrivit Washington Post, în aceste cutii se află scrisori de la Barack Obama şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, o hartă a Statelor Unite care făcuse obiectul unor schimburi de replici furtunoase cu serviciul meteorologic american, dar mai multe documente parafate "top secret".

Reprezentanții Arhivelor Naționale au precizat că Donald Trump nu avea niciun drept să plece cu aceste cutii. Potrivit unei legi din 1978, orice preşedinte american trebuie să transmită toate e-mailurile, scrisorile şi alte documente de lucru ale sale acestei agenţii responsabile cu păstrarea lor.

Agenția federală a cerut justiției americane să demareze o anchetă cu privire la aceste fapte.

Mai mult, angajații Casei Albe au descoperit frecvent teancuri de hârtii care înfundau toaletele şi l-au suspectat pe preşedinte că dorea să scape de documente, potrivit New York Times.

Donald Trump este în continuare foarte popular printre republicani și ar avea de gând să candideze la alegerile prezidențiale din 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE