Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump, programat la audieri într-o anchetă civilă. Ce acuze i se aduc fostului președinte al SUA

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, împreună cu doi dintre copiii săi adulți au fost programaţi la audieri, în iulie, într-o anchetă civilă asupra practicilor fiscale ale Organizaţiei Trump, arată un document judiciar emis miercuri de un judecător din New York.

Donald Trump, Donald Trump Jr. şi Ivanka Trump sunt chemaţi să depună mărturie „începând de vineri 15 iulie şi până săptămâna următoare, cu excepţia cazului în care curtea de apel din New York le acordă o suspendare”, precizează documentul întocmit de judecătorul Arthur Engeron, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Ancheta în care cei trei ar urma să fie audiaţi, lansată în martie 2019 şi condusă de procuroarea generală democrată din statul New York, Letitia James, se referă la posibile fraude fiscale ale grupului de companii ale familiei Trump, care deţine numeroase proprietăţi de lux, mai ales hoteluri şi cluburi de golf. Organizaţia este bănuită că a supraevaluat o serie de proprietăţi pentru a cere împrumuturi şi a subevaluat altele pentru a plăti impozite mai mici.

Ea se derulează în paralel cu o altă anchetă, una penală, în care Trump Organization şi directorul său financiar Allen Weisselberg au fost inculpaţi deja pentru fraudă fiscală, susţinându-şi însă nevinovăţia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE