Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Renault vrea să lanseze un SUV coupe derivat din Dacia Bigster. Când va ajunge pe piață

Compania franceză Renault vrea să lanseze pe piață opt noi modele care vor împărți aceeași platformă cu SUV-ul de mici dimensiuni Kardian. Este vorba despre modelul pick-up Niagara, un ”văr” al Dacia Duster 3, precum și despre un SUV coupe, derivat din conceptul Bigster, scrie publicația franceză L'Argus.

Renault, care are în gama sa SUV-ul coupe Arkana, are în plan să lanseze noi modele pentru piețele emergente. Un SUV coupe care este derivat din conceptul Dacia Bigster se va număra printre noile mașini pe care producătorul francez vrea să le comercializeze până în 2027.

Acest model se află în dezvoltare și va fi lansat în anul 2025, pe piața din America de Sud. Va fi construit pe aceeași platformă cu modelul Kardian.

Mașina dezvoltată sub numele de cod D1312 va concura pe piața SUV-urilor coupe din America Latină, unde va avea drept concurent modelul Fiat Fastback.

Chiar dacă este derivat din viitorul Dacia Bigster, care va fi lansat în Europa în primăvara anului 2025, acest SUV-coupe nu va fi pur și simplu o Dacia cu o altă siglă. Noul model va prelua o parte dintre elementele de design ale SUV-ului mai mare (R1310) din rațiuni de costuri, însă va beneficia de noul logo și de tehnologiile Renault. Unele dintre acestea au fost introduse în premieră la modelul Kardian, precum cele 13 sisteme de asistare la conducere.

Renault vrea să vândă unul din trei vehicule cu versiuni electrificate în afara Europei. Astfel, acest SUV-coupe va beneficia de noua tehnologie hibridă 4x4, care conține un motor electric pe puntea spate și unu altul de 1,2 litri 48 V, pe puntea față. Aceasta poate fi cuplată la noua cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj EDC cu șase trepte. Aceasta va fi prezentată în ianuarie 2024, odată cu lansarea modelului Kardian cu motorul flexfuel de 1,0 litri. Această transmisie urmează să ajungă și în Europa, la sfârșitul anului 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE