Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primul weekend cu pârtii deschise la munte, în acest sezon. Cât de mult s-a scumpit accesul la telecabină și telescaun

Este primul weekend cu pârtii deschise la munte, așa că pasionații sporturilor de iarnă se înghesuie la instalațiile de transport pe cablu.

A fost aglomerat în stațiuni, mai ales în Poiana Brașov, unde nu mai este niciun loc liber de cazare. Turiștii plătesc în acest sezon tarife mai mari atât pentru cazare, cât și pentru telecabină sau telescaun.

În Poiana Brașov se poate schia doar în partea superioară a Masivului Postăvarul, iar pe pârtii stratul de zăpadă depășește 30 de cm. Este pentru prima dată de când a fost amenajat domeniul schiabil când sezonul de schi de deschide în luna noiembrie și nu în ianuarie, așa cum eram obișnuiți.

Încă de joi de când au fost deschise pârtiile s-au format cozi interminabile la telegondolă. Turiștii au profitat de zăpadă în ciuda temperaturilor ridicate. La amiază termometrele arătau 12 grade Celsius.

Tarife majorate la instalațiile transport pe cablu

Tarifele la instalațiile de transport pe cablu s-au majorat anul acesta cu 17% față de sezonul trecut, din cauza modificării cotei TVA, dar și a scumpirii facturilor. Tarife mai mari sunt percepute și de hotelieri.

”Un pic mai scump față de anul trecut, dacă vorbim și de garanția cartelei e dublu. Inflația. 240 de puncte, 850 de lei.”, spune un turist.

”Marja de scumpiri oricum este mai mică față de inflație, utilitățile s-au mărit cu 30% lejer, partea de mâncare s-a scumpit cu cel puțin 30%, în schimb noi am hotărât să mergem doar cu maxim 10% grad de ridicare a prețurilor. Gradul de ocupare în acest moment este de 100%.”, a declarat Sorin Coman – manager hotel.

Sezonul de schi s-a deschis oficial și la Azuga, Mădăraș, Păltiniș și Rânca.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE