Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regele Charles al III-lea, „optimist” cu privire la tratamentul său, în timp ce londonezii sunt copleșiți la aflarea veștii că este bolnav

Londonezii și-au exprimat tristețea la aflarea veștii că Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer. Palatul Buckingham a anunțat că regele a început deja tratamentul oncologic și își va suspenda aparițiile publice, însă nu va ceda atribuțiile constituționale de șef al statului.

Londonezii, alături de Regele Charles al III-lea, bolnav de cancer

Cei care îl cunosc pe Regele Charles al III-lea au fost șocați de vestea că suferă de cancer.

Chris Imafidon, președintele programului „Excelență în educație”: „Sunt copleșit. Parcă visez. Nu pare deloc real, pentru că știam că a urcat pe tron la o așa-zisă vârstă înaintată, dar este încă foarte activ. Este puternic, pregătit să facă multe și ne-a dat multă speranță când a făcut un pas înainte și a devenit rege”.

Monarhul și Regina Camilla au fost fotografiați, duminică, când au mers la o biserică din Sandringham.

Londonezii îi doresc regelui însănătoșire grabnică.

Cuvintele pe care le-aș spune oricărei persoane bolnave sunt, bineînțeles, că îi dorim o însănătoșire grabnică și să se recupereze cât mai curând.

Potrivit Palatului Buckingham, Regele Charles al III-lea este „optimist cu privire la tratamentul său” și așteaptă cu nerăbdare să revină la toate atribuțiile publice, cât mai curând posibil.

Da, a fost un șoc, cu siguranță. Cred că nimeni nu s-a gândit la asta. A fost, a fost greu să aud asta și sper să fie bine. Dar am auzit și că nu a fost chiar atât de grav, din fericire. Așa că sperăm să fie bine și ne rugăm pentru el. Asta e tot ce putem face acum.

Cu siguranță este tragic. E trist, evident, e o veste foarte tristă. S-a întâmplat atât de curând după eegină, e pur și simplu regretabil.

Vestea diagnosticului vine după ce nora regelui, Kate, Prințesa de Wales, se recuperează după o operație abdominală în urma căreia a fost spitalizată timp de aproximativ două săptămâni. Totodată, de curând, și Sarah Ferguson, fosta cumnată a Regelui Charles al III-lea, a fost diagnosticată cu cancer de piele, la scurt timp după ce a fost tratată de cancer de sân.

Prințul Harry va ajunge în Marea Britanie pentru a-l vedea pe tatăl său. Ducele de Sussex a renunțat la îndatoririle regale în 2020 și locuiește acum în California, alături de soția lui, Meghan Markle, și cei doi copii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE