Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Patrick Mouratoglou, mesaj după victoria Simonei Halep la TAS: ”Adevărul a ieșit la suprafață"

Simona Halep a obținut o reducere a suspendării pentru dopaj. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis că suspendarea inițială, de 4 ani, va fi redusă la 9 luni, iar fostul lider al tenisului mondial are cale liberă de a reveni în competiții. Decizia este definitivă.

Patrick Mouratoglou și Darren Cahill au reacționat după reducerea suspendării Simonei Halep

La aflarea veștii, au reacționat și ultimii săi doi antrenori, Patrick Mouratoglou și Darren Cahill, pe rețelele de socializare.

"Adevărul a ieșit la suprafață", a postat, scurt, Moratoglou, în timp ce australianul Cahill și-a exprimat deschis bucuria: "Integritate, onestitate și o luptătoare până la capăt. Ești de clasă mondială, Simo. Bravo și bine ai revenit acolo unde trebuie să fii".

Antrenorii din cariera Simonei Halep

Halep și-a început cariera sub îndrumarea lui Ioan Stan, la juniori, apoi a început să lucreze cu Firicel Tomai în 2008. După cinci ani, l-a ales pe Adrian Marcu, dar a colaborat și cu Andrei Mlendea.

La începutul lui 2014, Simona Halep l-a angajat pe fostul antrenor al lui Kim Clijsters, belgianul Wim Fissette, sub îndrumarea căruia a jucat prima ei finală de Grand Slam, Roland Garros 2014. Pentru perioade scurte, Halep a lucrat cu Victor Ioniță și cu Thomas Hogstedt.

Simona a început să lucreze cu Darren Cahill in 2016, iar în primii trei ani de colaborare, a câștigat două turnee de Grand Slam (Roland Garros și Wimbledon) și a mai jucat o finală. Pe finalul lui 2018, Halep a încetat să mai lucreze cu Cahill și a colaborat cu Daniel Dobre, însă a reluat legătura cu Cahill după un an, în toamna lui 2019.

Peste alți doi ani, Halep a renunțat din nou la Cahill, din cauza faptului că australianul avea nevoie de mai mult timp cu familia lui. A urmat apoi o nouă colaborare cu Daniel Dobre și Adrian Marcu, după care, în mai 2022, Halep a început să lucreze cu Patrick Mouratoglou. Americanul este unul dintre cei mai cunoscuți antrenori de tenis din lume, dacă nu chiar cel mai cunoscut. Însă după patru luni, a apărut acea problemă cu dopajul.

Drept urmare, în 2023, Halep a renunțat să mai lucreze la Academia Mouratoglou.

De altfel, în decembrie 2023, într-un interviu exclusiv pentru Euronews, Halep a precizat că nu mai are încredere în Mouratoglou și a spus că a rupt colaborarea cu el de ceva timp.

  • Suspendarea de 9 luni a Simonei Halep a expirat pe 6 iulie 2023, potrivit deciziei TAS. Astfel, ea este eligibilă pentru a reveni în turnee. Inițial, ea fusese suspendată 4 ani, după ce a fost găsită dopată cu Roxadustat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE