Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Raluca Turcan susține și ea comasarea alegerilor și asigură că nu există riscul ruperii Coaliției

Raluca Turcan, ministrul Culturii, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că nu există riscul ruperii Coaliției, că liberalii nu vor ieşi de la guvernare şi că susține comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale.

Turcan: „PNL nu va fugi niciodată de asumarea guvernării”

A treia rundă de negocieri a Coaliției PSD-PNL, pe tema comasării alegerilor din 2024, s-a încheiat vineri fără rezultat, urmând ca duminică să fie reluate discuțiile.

Asemenea multora din PNL, și Raluca Turcan, ministrul Culturii, susține comasarea. Turcan, care e și președinta PNL Sibiu, a declarat că liberalii nu vor ieşi de la guvernare şi că atât ea, cât şi primarii PNL din judeţ îşi doresc comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, idee pe care a lansat-o în spațiul public și preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

„Cred că prin comasarea alegerilor se poate ajunge la o prezenţă mai mare la vot şi, implicit, o reprezentativitate a tuturor celor care candidează”, a precizat Turcan.

„Până la urmă ce ne interesează? La alegeri să vină cât mai mulţi oameni, să putem să avem o legitimare a celor care sunt aleşi. Şi nu cred că cetăţenii - românii - vor fi atât de disponibili să participe la cinci runde de alegeri cu acelaşi entuziasm, dorindu-şi să îşi manifeste dreptul la vot. Ca atare, ideea comasării este o idee care poate să ne aducă o prezenţă mai mare la vot”, accentua, de curând, și Ciucă.

„Eu nu cred că există riscul ruperii Coaliţiei şi cred că, dacă cineva va rupe această Coaliţie, pentru că nu s-au comasat nişte alegeri, atunci acel cineva va trebui să răspundă public în faţa oamenilor”, a adăugat Turcan.

Este exclusă plecarea de la guvernare a PNL, în opinia ei.

„Aş dori, în calitate de lider politic, să transmit că în PNL politica este una singură - aceea de responsabilitate, de seriozitate şi de asumare a unor decizii şi momente, oricât de dificile ar părea ele.

PNL nu este un partid care să fugă de la guvernare. (...) PNL nu va fugi niciodată de asumarea guvernării”, a mai spus ea, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE