Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Putin spune că apar „multe întrebări” după atacul ISIS în Rusia: „De ce teroriştii au încercat să plece în Ucraina? Cine îi aştepta acolo?”

Vladimir Putin a declarat, luni, că atentatul terorist de vineri de la o sală de concerte de lângă Moscova, revendicat de gruparea Statul Islamic, a fost comis de „islamişti radicali” care, potrivit acestuia, au încercat să fugă în Ucraina, relatează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Putin: „Ştim cine a comis atrocitatea împotriva Rusiei şi a poporului său. Ceea ce ne interesează este sponsorul”

„Ştim că (această) crimă a fost comisă de islamişti radicali cu o ideologie împotriva căreia lumea islamică încearcă să lupte de secole”, a declarat Putin în cadrul unei reuniuni guvernamentale, menţionând această legătură pentru prima dată, la trei zile după ce Statul Islamic a revendicat atacul.

„Ştim cine a comis această atrocitate împotriva Rusiei şi a poporului său. Ceea ce ne interesează este sponsorul”, a precizat Putin.

Liderul de la Kremlin a repetat apoi că atacatorii ar fi încercat să fugă către teritoriul ucrainean înainte de a fi arestaţi.

„Este important să răspundem la întrebarea de ce teroriştii, după crima lor, au încercat să plece în Ucraina? Cine îi aştepta acolo? Cei care sprijină regimul de la Kiev nu vor să fie complici ai terorii şi susţinători ai terorismului, însă apar multe întrebări”, a mai spus preşedintele rus.

„Imediat, se pune întrebarea, cine beneficiază de pe urma acestui (atac)? Această atrocitate poate fi un nou episod din seria încercărilor care, după 2014, luptă împotriva ţării noastre prin intermediul regimului neonazist de la Kiev. Naziştii, se ştie, nu au evitat niciodată să folosească cele mai murdare şi mai inumane metode pentru a-şi atinge obiectivele”, a mai spus liderul de la Kremlin, sugerând, încă o dată, că atacul ar putea avea o legătura cu Kievul şi susţinătorii săi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE