Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Putin: Rusia este deschisă unui dialog cu Ucraina, cu condiția ca ea să accepte „noile realități teritoriale”

Publicat de: Euronews

Rusia este deschisă dialogului cu Ucraina, cu condiţia ca autorităţile de la Kiev să accepte „noile realităţi teritorial” generate de ofensiva rusă, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

În timpul unei convorbiri telefonice cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a îndemnat la un armistiţiu în Ucraina, Vladimir Putin „a reiterat că Rusia este deschisă unui dialog serios, cu condiţia ca autorităţile de la Kiev să se conformeze cererilor binecunoscute şi exprimate în nenumărate rânduri şi să ţină cont de noile realităţi teritoriale”, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Înainte de aceasta, un comunicat al preşedinţiei turce informa că liderul turc Recep Tayyip Erdogan i-a transmis joi, într-o convorbire telefonică, omologului său rus Vladimir Putin că eforturile de pace în războiul ruso-ucrainean ar trebui să fie susţinute de o încetare unilaterală a focului şi de o „viziune privind o soluţie corectă”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE