Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia își acuză propriii soldați de folosirea ilegală a telefoanelor în timpul bombardamentelor din Makiivka

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat miercuri că folosirea ilegală a telefoanelor mobile de către soldații ruși a facilitat atacul cu rachete ucrainean din localitatea Makiivka. Nu mai puțin de 89 de militari ruși au murit în urma bombardamentului.

Bilanțul victimelor a crescut semnificativ. Moscova anunțase anterior că 63 de soldați ruși au fost uciși în atacul desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute. În schimb, autoritățile de la Kiev susțin că bilanțul deceselor este mult mai mare; aproape 400 de militari ruși uciși și peste 300 răniți în urma bombardamentului, notează Euronews.com.

Ministerul rus al Apărării a reacționat pe fondul creșterii nemulțumirii despre modul în care se desfășoară campania militară din Ucraina. Pe rețelele de socializare, criticile au fost îndreptate cu precădere asupra comandaților militari și nu asupra președintelui rus Vladimir Putin care a făcut declarații publice despre atacul de la Makiivka.

Oficialii ruși au anunțat că patru rachete lansate de militarii ucraineni au lovit o cazarmă temporară de la un colegiu din Makiivka, oraș înfrățit cu capitala regională Donetsk, ocupată de Rusia, în estul Ucrainei.

Chiar dacă a fost demarată o investiție oficială, principala cauză a atacului a fost, în mod clar, folosirea ilegală a telefoanelor mobile de către militari, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

"Acest factor a permis inamicului să urmărească și să determine coordonatele poziționării soldaților pentru un atac cu rachete", se arată într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy nu a făcut referiri la atacul din Makiivka într-un discurs transmis mar În schimb, liderul de la Kiev a avertizat că Rusia este pregătită să lanseze o ofensivă majoră în Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE