Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ambasada Ucrainei, anchetă în cazul paradei pro-ruse. Parada de Anul Nou din Berzunți a parodiat războiul din Ucraina

Ambasada Ucrainei în România reacționează, după ce în spațiul public au apărut imagini cu parada „mascaților” de la Berzunți, din județul Bacău, cu simboluri pro-ruse.

„Cu regret constatăm faptul, că în ziua, când Ucraina a fost supusă unui atac masiv cu rachete din partea federației ruse, în județul Bacău a fost organizată o manifestare semi-glumă în cadrul căreea au fost folosite simboluri ale teroriștilor ruși.

Suntem convinși, că asemenea manifestare contrazice despoziției poporului român, care și-a exprimat sprijinul necondiționat Ucrainei în războiul declanșat de către federația rusă împotriva statului Ucrainean.

Sperăm că aceast eveniment v-a fi evaluat corespunzător de către societatea română.Simbolurile agresiunii rusești trebuie să fie interzise în toată lumea civilizată.

Apelăm la instituțiile de drept ale Românei să efectueze o anchetă rapidă și detaliată a evenimentului”, a scris ambasada Ucrainei în România, pe pagina de Facebook.

Reacția vine după ce în imaginile publicate pe internet se vede cum zeci de persoane mascate au defilat cu însemne pro-ruse, rachete și o așa-zisă „bomba atomică”, dar și cu utilaje transformate în mașinării de război, în Ajunul Anului Nou, ironizând lupta de pe front.

Poliţiştii băcăuani s-au sesizat din oficiu

După ce imaginile au devenit publice, polițiștii din Bacău s-au sesizat din oficiu și au anunțat că a fost deschisă o anchetă în acest caz.

„Poliţiştii băcăuani s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute în spaţiul public şi au demarat verificări în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 31 din 2002, pentru a stabili cu exactitate situaţia de fapt, iar în funcţie de rezultat se vor lua măsurile legale ce se impun”, au precizat reprezentanţii IPJ Bacău.

Mesajele transmise de reprezentanţii mascaţilor din Berzunţi îndeamnă la violenţe şi chiar la viol, potrivit Agerpres.

În fiecare an, în localitatea băcăuană Berzunţi are loc o paradă a mascaţilor care abordează diverse teme.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE