Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski crede că Rusia încearcă să epuizeze Ucraina printr-o campanie prelungită de atacuri cu drone

Rusia intenţionează să ducă o campanie prelungită de atacuri cu drone iraniene pentru a epuiza Ucraina, a spus luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în mesajul său din fiecare seară, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„Avem informaţii că Rusia are în plan un atac prelungit cu drone (iraniene) Shahed. Mizează probabil pe epuizare. Pe epuizarea poporului nostru, a apărării noastre antiaeriene, a energiei noastre”, a indicat Zelenski.

„Ucraina, trebuie să acţioneze şi să facă tot posibilul pentru ca teroriştii să nu-şi atingă scopul, pentru că toate celelalte (obiective ale Rusiei în Ucraina n.red) au eşuat.”

După explozia de pe podul Crimeii, Rusia a început în octombrie o serie de atacuri cu rachete şi drone asupra infrastructurilor critice ucrainene, pentru a încerca astfel să aducă Kievul la masa negocierilor şi a diminua potenţialul de luptă al Ucrainei în războiul declanşat în februarie prin agresiunea rusă.

Rusia a efectuat săptămâna trecută al zecelea atac de acest fel, iar în ultimele trei zile a lansat raiduri succesive în care a folosit preponderent drone iraniene Shahed. Kievul susţine că a doborât aproape toate aceste drone, dar atacurile au fost totuşi urmate de noi pene de curent.

Pe de altă parte, chiar dacă aceste drone sunt doborâte şi nu-şi ating ţinta, lansarea lor în număr mare riscă să epuizeze resursele apărării antiaeriene a Ucrainei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE