Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kiev, atacat cu drone kamikaze. Bombardamente au fost și în alte orașe mari din Ucraina

Capitala ucraineană, dar și alte orașe mari din țară, au fost atacate cu drone kamikaze pe parcursul nopții. Principala țintă a armatei ruse a fost infrastructura energetică. Autoritățile de la Kiev au anunțat că zeci de drone au fost doborâte de apărarea aeriană, iar o persoană a fost rănită.

Potrivit primarul Kievului, Vitalie Kliciko, mai mute explozii s-au auzit în cartierele din centrul orașului. Este pentru a doua noapte consecutiv când capitala Ucrainei este atacată cu drone kamikaze. Sirenele au sunat și în alte orașe din țară. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că, în prima zi a anului 2023, apărarea aeriană a doborât 45 de drone lansate de Rusia.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a anunțat că bombardamentele au vizat în special industria de producție a dronelor.

Între timp, un raport al Institutului pentru Studiul Războiului din SUA arată că, în următoarea perioadă, armata rusă ar putea să se confrunte cu dificultăți pe întreg frontul ucrainean, deoarece sunt pe sfârșite stocurile de obuze pentru artilerie. Potrivit experților americani, acest lucru ar putea să fie vizibil deja în luna martie.

Ucraina susţine că a provocat pierderi grele forţelor ruse în Bahmut

Armata ucraineană susţine că a provocat pierderi grele trupelor ruse în Bahmut, un orăşel din estul Ucrainei care este scena unor bătălii aprige de luni de zile, informează dpa.

Aproximativ 170 de soldaţi ruşi au fost ucişi sâmbătă în lupta pentru controlul asupra acestui oraş bombardat, a declarat duminică seara purtătorul de cuvânt al Grupului de Est al Forţelor Armate, Serhi Cerevati.

Cerevati a descris situaţia drept o "linie de asamblare a morţii" pentru ocupanţii ruşi şi a spus că cel puţin alţi 200 de soldaţi ruşi au fost răniţi.

Moscova nu a comentat, iar numărul exact al victimelor de pe câmpul de luptă este adesea imposibil de confirmat imediat.

Forţele ruse încearcă fără încetare să cucerească oraşul Bahmut, care a devenit un premiu simbolic pentru Moscova, chiar dacă analiştii spun că valoarea sa strategică este modestă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE